Mystik om tidligere DF-ledelses indkøb af vin og Tivoli-billetter

0
67945
På lidt over halvandet år blev der indkøbt mere end 1300 flasker vin fra den samme vinhandler i Ringsted. Arkivfoto

I Dansk Folkeparti undrer man sig over en række store vinindkøb mv., som partiets tidligere sekretariatschef Jeanie Nørhave har foretaget. Vinene er indkøbt hos Nørhaves brors vinhandel i Ringsted

En tidligere sekretariatschef i Dansk Folkepartis indkøb af mere end 1300 flasker vin har i denne uge vakt en del opsigt i flere medier.

Det er mediet Frihedsbrevet, der tirsdag og onsdag skrev, at DFs daværende sekretariatschef Jeanie Nørhave fra maj 2020 til februar 2022 indkøbte 1280 flasker vin samt 80 vingaver på DFs vegne hos vinimportøren Ciao Vino i Ringsted, som drives af Jeanie Nørhaves bror. Vinene har i gennemsnit kostet 166 kroner flasken og er betalt med gruppestøttemidler, som er den skatteyderbetalte støtte, partierne får til deres politiske arbejde på Christiansborg.

Vinindkøbet fremgår af bilag, som er kommet frem i forbindelse med, at DFs ledelse efter folketingsvalget har gennemgået en række udgiftsposter under den tidligere DF-ledelse.  Hvad der er sket med vinene, kan ingen svare på.

Bilag viser også, at DF i en årrække har haft et medlemskab af Tivolis eksklusive erhvervsklub. Også det stod Jeanie Nørhave for. Medlemskabet til 111.875 kroner årligt har ud over gratis indgangsbilletter og turbånd givet adgang til en eksklusiv netværksfrokost i Grøften og muligheder for at vælge mellem fem valgfrie Fredagsrock-arrangementer i VIP-området eller fem frokoster på restaurant Nimb for fire personer samt tre middage samme sted.

Har ikke fået svar fra Nørhave

Dansk Folkepartis nuværende ledelse undrer sig over dispositionerne og har rettet henvendelse til Jeanie Nørhave for at få en forklaring på de opsigtsvækkende indkøb. Jeanie Nørhave, der i dag arbejder for Danmarksdemokraterne, har ladet sin advokat svare på henvendelsen. Hverken Jeanie Nørhave eller hendes advokat vil kommentere sagen overfor Frihedsbrevet.

DFs gruppeformand Peter Kofod har sendt denne skriftlig kommentar til Frihedsbrevet, der har spurgt, hvorfor DF ikke har politianmelder sagen.

“Vi ønsker ikke at eskalere en konflikt, men derimod først og fremmest at finde hoved og hale i den tidligere ledelses dispositioner,” skriver Peter Kofod.

Folketinget vil have redegørelse

Afsløringen af den tidligere DF-ledelses store vinindkøb har nu fået Folketingets Administration til at bede Dansk Folkeparti om en redegørelse for sagen. Det oplyser formanden for Folketinget, Søren Gade (V), i en skriftlig kommentar til Frihedsbrevet.

Læs mere i Frihedsbrevet her