Dorthe Ullemose genopstiller ikke til Folketinget

0
3131
Dorthe Ullemose. Foto: Steen Brogaard

Dorthe Ullemose vil prioritere arbejdet i byrådet i Svendborg og genopstiller ikke til folketingsvalget

Dansk Folkepartis forbrugerordfører Dorthe Ullemose har meddelt partiets ledelse og sin lokale bestyrelse i DF i Svendborg, at hun har valgt ikke at genopstille ved det kommende valg til Folketinget, der skal afholdes senest næste sommer.

“Jeg har valgt ikke at genopstille til Folketinget, så jeg efter næste valg udelukkende kan koncentrere mig om arbejdet i byrådet i Svendborg. Jeg må ganske enkelt erkende, at arbejdsbyrden har været for stor i de år, hvor jeg både har været medlem af Folketinget og byrådet. Det er en erkendelse, jeg er nået frem til henover sommeren. Jeg brænder for arbejdet både i Folketinget og i byrådet og har været dybt engageret begge steder, men timerne slår simpelthen ikke til. Og så synes jeg, at det er bedre at være 100 % engageret ét sted. Derfor har jeg valgt ikke at genopstille til Folketinget,” siger Dorthe Ullemose i en pressemeddelelse.

Dorthe Ullemose er Dansk Folkepartis eneste repræsentant i Svendborg byråd. Partiet fik valgt fire medlemmer ved kommunalvalget i november, men efter intern uro er et medlem blevet ekskluderet, mens to andre har meldt sig ud af partiet.

“Jeg føler meget stærkt, at det rigtige for mig nu er at prioritere arbejdet i byrådet i Svendborg, hvor ansvaret for at fremme DF’s politik alene hviler på mig som DF’s eneste repræsentant. Jeg føler et stort ansvar i forhold til de tusindvis af vælgere, der satte deres kryds ved mig eller DF ved kommunalvalget i 2017. Og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at DF fører den helt rigtige politik. Den politik vil jeg bruge al min energi på at kæmpe for i byrådet,” siger Dorthe Ullemose i pressemeddelelsen.

“Og så synes jeg også, at jeg er nødt til at tage mere hensyn til min familie. Det har også været hårdt for dem, når bølgerne er gået højt, og debatten har været hård på de sociale medier. Jeg vil gerne være mere hjemme i Svendborg tæt på familien,” fortsætter hun.

Fortsætter frem til valget

Dorthe Ullemose blev valgt til Folketinget i 2015, hvor Dansk Folkeparti fik valgt fire fynske mandater. Hvem der skal overtage hendes kandidatur i Svendborg-kredsen, er endnu ikke besluttet.

“Jeg har været utrolig glad for at være medlem af Folketinget. Det er virkeligt et privilegie at have fået lov til at opleve det. Og jeg vil selvfølgelig også passe mit arbejde i Folketinget frem til næste valg,” siger Dorthe Ullemose.

DF’s gruppeformand, Peter Skaarup, og DF’s lokalformand i Svendborg, Jakob Broegaard, siger i pressemeddelelsen, at de udtrykker forståelse for Dorthe Ullemoses beslutning.