Dansk Industri storroser udspil fra blå blok om frit valg

0
4022
De seks borgerlige partiledere samlet til fælles pressemøde om "danskernes frie valg" på Christiansborg tirsdag formiddag: Formand for Venstre Jakob Ellemann–Jensen, formand for De Konservative Søren Pape Poulsen, formand for Danmarksdemokraterne Inger Støjberg, formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt, formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund og formand for Liberal Alliance Alex Vanopslagh. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

En samlet blå blok har præsenteret et udspil, der styrker det frie valg i Danmark. Dansk Industri roser planen til skyerne

En samlet blå blok har præsenteret et udspil for velfærden, der styrker borgernes frie valg og den enkeltes ret til at bestemme selv. Hos Dansk Industri glæder man sig over forslagene. Det skriver DI i en pressemeddelelse.

“Udspillet fortjener ros til skyerne. Endelig får vi en række konkrete forslag, der sætter borgeren i centrum, styrker det frie valg og giver langt bedre mulighed for, at det offentlige og private kan skabe stærkere velfærdsløsninger og en bedre ældrepleje sammen,” siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI og fortsætter:

“Mere offentlig-privat samarbejde er en nødvendighed for at fremtidssikre vores velfærd. Det er simpelthen den eneste måde, hvorpå vi kan sikre kvalitet en i tid med stigende velfærdspres og knappe ressourcer,” siger han.

“Mere offentlig-privat samarbejde er en nødvendighed for at fremtidssikre vores velfærd”

Frit valg i ældreplejen

Branchedirektøren glæder sig over, at forslagene sætter en tyk streg under behovet for mere selvbestemmelse i ældreplejen.

“Forslagene er en konkret opgradering af vores ældrepleje, og det er der i den grad behov for. Alle er forskellige, og det skal velfærden afspejle. Det vigtige er ikke om borgeren vælger privat, offentlig eller selvejende, men at borgerne får noget, der passer til deres behov,” siger Jakob Scharff og fortsætter:

“Det frie valg er ikke meget værd, hvis det kun står på papiret. I 50 kommuner kan borgere i dag kun vælge kommunalt plejehjem. Vi bakker helt op om, at der kommer friplejehjem i alle kommuner, så der er et mangfoldigt tilbud,” siger han.

“I 50 kommuner kan borgere i dag kun vælge kommunalt plejehjem”

Hjælp til ufrivilligt barnløse

Også forslaget om kortere ventetid på fertilitetsbehandling får ros fra branchedirektøren.

“Vi længe sat fokus på, at ufrivilligt barnløse skal have ret til frit sygehusvalg. Vi skylder, at vores velfærdssamfund tager ansvar for mennesker i en sårbar situation, og det er ikke rimeligt med så lang ventetid,” siger Jakob Scharff.

“Pengepungen skal ikke afgøre, hvilket velfærdstilbud, man kan vælge. Vi skal ikke have et A- og B-hold i vores samfund. Nu er der politisk vilje til at fjerne barriererne og sammen opgradere og fremtidssikre velfærden. Det får vi blandt andet ved flere friplejehjem, mere selvbestemmelse og muligheder indenfor rengøring og aftensmad i ældreplejen, og at ufrivilligt barnløse i fertilitetsbehandling ikke også skal kæmpe med lange ventelister. Det fortjener Danmark,” siger Jakob Scharff i pressemeddelelsen.