“DFU skal være vagthunden, der kæmper for danskhed, stram udlændingepolitik og imod EU”

0
3871
Tobias Weische er formand for Dansk Folkepartis Ungdom.

22-årige Tobias Weische har afløst Chris Bjerknæs som formand for Dansk Folkepartis Ungdom (DFU). Den nye landsformand er værdikriger, der vil slås mod ”socialister, kulturradikale og halalhippier” i kampen for dansk kultur. Mød manden, der som 13-årig meldte sig ind i både DFU og DF, fordi han var vild med Pia Kjærsgaards budskab om danskhed

Han er kun 22 år men har allerede været medlem af Dansk Folkeparti og Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) i ni år. Tobias Weische, der 2. maj blev valgt til ny landsformand for DFU efter Chris Bjerknæs, er allerede en temmelig erfaren ungdomspolitiker.

Han har haft stort set alle de organisatoriske poster, man kan få – lokalformand, hovedbestyrelsesmedlem samt politisk og organisatorisk næstformand – han har været kandidat til EU-parlamentsvalget i 2019, og han er suppleant til byrådet i Frederikssund, hvor han har været inde og vikariere flere gange i DFs byrådsgruppe.

“Ja, det har været en lang rejse. Jeg synes jeg har prøvet alle de poster, som jeg mener er vigtige for en formand i DFU. Både politisk og organisatorisk,” siger Tobias Weische.

Pia Kjærsgaard gjorde størst indtryk

Men Tobias, der læser historie på Syddansk Universitet, skulle egentlig have været medlem af Venstre. Det var i hvert fald hans onkels plan, da han opfordrede sin samfundsinteresserede nevø til at se en afsluttende partilederrunde i TV. Onklen var byrådsmedlem for Venstre og regnede formentlig med, at Tobias ville falde for Venstres argumenter. Men da partilederrunden var færdig, var det DFs stifter og daværende formand Pia Kjærsgaard, der havde gjort størst indtryk på Tobias.

“Jeg har altid interesseret mig meget for historie, og jeg blev fanget af Pias budskab om vigtigheden af at bevare de danske værdier og ikke tale Danmark ned. Jeg var dog lidt i tvivl om det skulle være Venstre eller DF, så jeg printede begge deres programmer ud og satte kryds ved de ting, jeg var enige i. Der endte med at være flest krydser ved DF,” fortæller Tobias.

Tobias Weische taler på Dansk Folkepartis årsmøde i 2019. Foto: Carsten Lundager

Han hældte dog lidt mod den økonomiske politik hos Venstre og Konservative. Men Tobias gjorde op med sig selv, at det vigtigste var den kulturkamp, som DF kæmper.

”Økonomien kan man altid gøre noget ved. Men hvis du først taber dit lands kultur, så ryger sammenhængskraften og de værdier, der binder et folk sammen, og det får du aldrig tilbage. Derfor valgte jeg at melde mig ind i DF,” siger Tobias Weische.

“Ny sherif på højrefløjen”

Ni år efter er det stadig kampen for Danmark og dansk kultur, der driver Tobias. Efter formandsvalget lagde han et opslag på sin facebookside under overskriften ”NY SHERIF PÅ HØJREFLØJEN!”. Her skrev han blandt andet:

”Jeg glæder mig til at tage kampen op mod socialister, kulturradikale og halalhippier når talen falder på danskhed, udlændinge og EU”.

”Jeg glæder mig til at tage kampen op mod socialister, kulturradikale og halalhippier når talen falder på danskhed, udlændinge og EU”.

Tobias uddyber overfor ditoverblik:

”Jeg er stadig meget optaget af kampen for dansk kultur. Vi skal ud af EU, der skal føres en hård indvandringspolitik og vi skal have et retssystem, hvor forbrydere straffes hårdere. Det er nogle af de værdipolitiske kampe, som jeg synes er vigtige”.

Tobias Weische var opstillet til EU-parlamentsvalget i 2019.

Vagthunden

Hvad skal så være DFUs rolle i den kamp? Ifølge Tobias at få DFs politik endnu længere ud og at sætte fingeren på problemerne i samfundet og ikke være bange for at stå for upopulære synspunkter:

”Vi skal være en vagthund overfor politikerne. Vi vil være garanten for danskheden og den stramme udlændingepolitik og for et selvstændigt Danmark, der ikke styres fra Bruxelles. Vi skal udstille hykleriet, når den røde regering påstår, at de står for en stram udlændingepolitik, og når det påstås, at alle andre partier har adopteret DFs politik. For det er jo løgn og latin. Der er ingen andre partier, der er villige til at gøre det, som Dansk Folkeparti vil i udlændingepolitikken. Vi er de eneste, som vil tage et opgør med de internationale konventioner og tør diskutere, om de indvandrere, der er i Danmark, også fortsat skal være her”.

“Vi skal udstille hykleriet, når den røde regering påstår, at de står for en stram udlændingepolitik”

Gode løsninger til unge

Tobias er dog ikke kun en værdikriger. Som sin forgænger Chris Bjerknæs mener han, at DFU skal have fokus på de problemer, som unge kender fra deres hverdag.

”Vi har f.eks. rigtig meget at byde på i uddannelsespolitikken. Vi ønsker et opgør med, at elever skal være så længe i skole. Der skal også være tid til at have et fritidsliv. Og vi ønsker et uddannelsessystem, der er målrettet den enkelte elev, i stedet for at alle skal skæres over en kam. Derfor ønsker vi niveauopdeling i folkeskolen, og vi ønsker, at der sættes ekstra fokus på erhvervsuddannelserne, som skal have bedre rammer. Vi skal gøre op med tanken om, at hvis man ikke ender som akademiker, så har man ikke opfyldt sin mission. Vi har brug for, at der mange unge, der tager en erhvervsuddannelse”.

Hvilken rolle skal DFU have i forhold til Dansk Folkeparti? Skal I være den ungdomspartiet, der bider DF i haserne, hvis I synes kursen er forkert?

”Nej, vi er en solid samarbejdspartner for DF, vi er ikke illoyale. Jeg kommer ikke til at stå på TV2 News og sige noget kritisk om DF. Den slags tager vi internt. Vi er en del af den samme bevægelse og vi skal have et solidt og tæt forhold”.

“Jeg kommer ikke til at stå på TV2 News og sige noget kritisk om DF”

Tobias taler på DFs årsmøde. Foto: Carsten Lundager

Trives blandt politiske modstandere

Tobias Weische bruger mange timer hver uge på politik, men der bliver også tid til andet, bl.a. studier. Tobias læser historie på Syddansk Universitet, og når der ellers ikke er coronakrise, foregår det i Odense, hvor han – mildt sagt – ikke er blandt ligesindede rent politisk. Historiestudiet er kendt som et ’rødt studie’ med mange venstreorienterede elever og undervisere. Det er også tilfældet i Odense, hvor Tobias på sin første dag på studiet blev inviteret til et arrangement i anledning af Karl Marx’ fødselsdag. Den slags kan dog ikke ryste den nye DFU-formand, der trives i et miljø med mange politiske modstandere:

”Det synes jeg kun er spændende og udfordrende. Det lærer mig jo noget om, hvordan andre ser på tingene. Jeg kan godt lidt at være i et miljø, hvor folk mener noget andet end mig. Og så er det i øvrigt ikke lige så venstreorienteret som på teologistudiet på Københavns Universitet, hvor jeg startede med at læse. Her mødte jeg absolut ingen mennesker, jeg var enig med politisk,” griner Tobias.

“På teologistudiet på Københavns Universitet mødte jeg absolut ingen mennesker, jeg var enig med politisk”

Tobias Weische på DFs årsmøde. Foto: Carsten Lundager

Til kamp for flere medlemmer

Hans plan er at tage en kandidat i international security and law, hvor der fokus på udenrigspolitik, forsvarspolitik mv. Men nu gælder det posten som DFU-formand, og her vil Tobias og den nye hovedbestyrelse arbejde hårdt for at øge medlemstallet, som pt. er på ca. 500 medlemmer.

”Det er en udfordring for alle ungdomspolitiske organisationer at øge medlemstallet. Det er jo desværre under én procent af alle unge, der er medlem af en ungdomspolitisk organisation i dag. Derfor har vi en kæmpe opgave i at gøre danske unge opmærksom på, hvor heldige de er at leve i et demokrati og at de skal tage del i det”.

Ud over flere medlemmer vil DFUs nye ledelse også arbejde på at udvikle flere politiske talenter:

”Det er fuldstændig afgørende at vi får nogle politiske talenter. Alle DFUere, der ønsker det, skal kunne komme på talentkursus, og vi vil som noget nyt oprette et talenthold på 5-10 personer, som i et helt år skal trænes intensivt, så vi får en kampklar enhed, der kan tage ud og tage debatterne,” siger DFUs nye formand.