DF vil give skatterabat til danske familier, der får tre eller flere børn

0
2191
Danske familier skal motiveres til at få flere børn ved hjælp af en særlig skatterabat til store familier, foreslår DF. Arkivfoto

DF foreslår, at der indføres et særligt skattefradrag til familier med tre eller flere børn. Forslaget skal løfte den faldende fødselsrate i Danmark

Der fødes alt for få børn i Danmark. Derfor lancerer Dansk Folkeparti nu et forslag om at give danske familier, der får tre børn eller flere, en særlig skatterabat.

Forslaget er en del af partiets nye 2030-plan. Det går konkret ud på, at hver forælder med tre børn eller flere skal have et månedligt skattefradrag på 2500 kroner per barn. Det vil betyde, at forældre med tre børn vil få et årligt skattefradrag på 180.000 kroner.

“Rigtig mange børnefamilier har en presset økonomi. Derfor bør man få en klækkelig skatterabat, hvis man får tre børn eller flere,” siger DFs formand Morten Messerschmidt i Avisen Danmarks politiske podcast “Christiansborg”.

Podcasten kan høres her: avisendanmark.dk/christiansborg

Kun 1,5 barn pr. kvinde

Der fødes i gennemsnit 1,5 barn pr. kvinde i Danmark, og det er for få. Hvis den danske befolkning skal opretholde sin størrelse, så skal hver kvinde i gennemsnit få 2,1 barn.

DFs forslag omfatter kun danske statsborgere, og derudover vil det være et krav, at forældrene er i arbejde. Der er afsat 6,3 mia. kr. til forslaget i 2030-planen, men DF skriver, at der må forventes færre udgifter, fordi det kun omfatter danske statsborgere.

DFs 2030-plan kan læses her: DF 2030 plan 25032024