DFs tidl. EU-ordfører: Reelt er der ingen argumenter for at stemme ja

0
1842
Tidligere folketingsmedlem Kenneth Kristensen Berth bliver 1. august ny sekretariatschef for Dansk Folkeparti på Christiansborg.

Dansk Folkepartis tidligere EU-ordfører Kenneth Kristensen Bernth mener, at ja-siden har et grundlæggende problem ved folkeafstemningen: Der er ingen argumenter for at stemme ja

Ja-siden har reelt ingen argumenter for, at danskerne skal stemme ja til at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet ved folkeafstemningen den 1. juni.

Det mener Dansk Folkepartis tidligere EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth.

I en kommentar i Berlingske skriver den tidligere EU-ordfører, at ja-siden står med et kæmpemæssigt problem. De har forsøgt at skabe en brændende platform ved at bruge den russiske invasion i Ukraine som argument for at stemme afskaffe forsvarsforbeholdet. Men som Kenneth Kristensen Berth skriver:

”Sandheden, som end ikke ja-partierne vil bestride, er, at et dansk ja 1. juni ingen som helst betydning har for Danmarks eller EU’s mulighed for at imødegå russisk aggression”.

Tvivlerne kan ikke overbevises

Statsminister Mette Frederiksen har sagt, at det har ”værdimæssig” betydning at stemme ja. Men det vil næppe overbevise de mange tvivlere, som nok heller ikke lader sig omvende af argumenter om, at det skal være nemmere for danske soldater at deltage i militære operationer i Afrika.

”Danskerne vil givetvis gerne have mere militært isenkram til at forsvare sig mod potentiel russisk aggression, men det leverer et dansk ja ved folkeafstemningen 1. juni heller ikke. Ja-partierne tør ikke engang foregive det af frygt for at give ammunition til nej-partiernes kampagne mod en forestående EU-hær,” skriver Kenneth Kristensen Berth.

Nej vil betyde status quo

Han konstaterer, at et nej ved folkeafstemningen 1. juni reelt bare vil føre til status quo. Derfor er det reelt et spørgsmål om at stemme ja til mere eller mindre EU, mener Kristensen Berth, der i dag folketingskandidat og medlem af kommunalbestyrelsen i Vallensbæk.

”Ja-partierne står altså i en situation, hvor det bedste argument for et ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet består i, at danskerne skal signalere til omverdenen, at vi er med. Et – må man sige – ganske tyndbenet argument, hvis man ikke er fuldblodseuropæer,” skriver han.

Læs indlægget i Berlingske her