DFs formænd halverer deres honorar efter medlemsfremgang

0
1609
DFs nye formand Morten Messerschmidt har efter aftale med gruppeformand Peter Skaarup foreslået, at honoraret til DFs formand, næstformand og gruppeformand halveres. De sparede penge skal gå til lokalforeningernes arbejde med de mange nye medlemmer. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nye medlemmer strømmer til Dansk Folkeparti. For at dække lokalforeningernes udgifter til de mange nye medlemmer, er det besluttet at halvere honoraret til formand, næstformand og gruppeformand

På bare fire dage er antallet af nye medlemmer i Dansk Folkeparti vokset med 2600. Det vækker selvsagt glæde overalt i DF, men det har også givet hovedbrud i lokalforeningerne, for DF har lige nu et tilbud kørende om gratis medlemskab resten af 2022. Derfor får lokalforeningerne ikke de 140 kroner pr. medlem, som normalt tilfalder dem ud af det årlige kontingent på 150 kroner.

Men det er der nu fundet en hurtig løsning på. Den nyvalgte formand Morten Messerschmidt har efter aftale med gruppeformand Peter Skaarup stillet et rask forslag, som DFs hovedbestyrelse nu har godkendt:

Det er besluttet, at honoraret til formanden, næstformanden og gruppeformanden, som er på hhv. 30.00 kr., 20.000 kr. og 15.000 kroner om måneden, bliver halveret. De sparede penge går så til at betale de 140 kr. pr. nyt medlem til lokalforeningerne.

”En fantastisk positiv historie”

Halveringen af honorarerne løb i alt op i 390.000 kroner for et år, mens de foreløbigt ca. 2600 nye medlemmer udløser 364.000 kroner til foreningerne.

”Da ordningen med gratis medlemskab resten af året blev besluttet, havde ingen forudset, at vi i løbet af bare et par døgn ville få over 2500 nye medlemmer,” konstaterer partisekretær Steen Thomsen i et brev til lokalforeningerne.

Ordningen med gratis medlemskab vil blive evalueret på næste hovedbestyrelsesmøde. Som Steen Thomsen siger til ditOverblik:

”Det er jo fantastisk positiv historie med de mange nye medlemmer. Så alle er glade. Men det er klart, at foreningerne har pludselig fået nogle ekstra udgifter, som de ikke havde regnet med. Til frimærker, arrangementer osv. Det skal dækkes, og det bliver det nu”.

Læs også:

DFs medlemstal er vokset med 25 procent siden formandsvalget