DF’er støtter kampen mod bro mellem Fyn og Als

0
1524
Naturskønne Als, som - måske - kan få en broforbindelse til Fyn. Arkivfoto

Flere melder sig nu ind i diskussionen om, hvorvidt der skal opføres en Fyn-Als-bro. Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen er imod en bro og mener, en tunnel kan være et godt alternativ

Skal der anlægges en bro med tilhørende motorvej mellem Fyn og Als? Det mener blandt andet trafikminister Benny Engelbrecht (S), som er valgt i Sydjyllands Storkreds, og en forundersøgelse af en sådan bro kan muligvis blive resultatet af de kommende transportforhandlinger.

Men planerne møder modstand. Foreningen “Sydfyns Fremtid – Als Fyn bro og motorvej nej tak” mener, at en bro og den tilhørende motorvej skal droppes af hensyn til naturen. Og flere Christiansborg-politikere har nu meldt sig blandt bromodstanderne, blandt andet Dansk Folkepartis bolig- og bygningsordfører Alex Ahrendtsen.

Opbakningen fra Christiansborg varmer foreningens formand Vibeke Schaffalitzky:

”Det er stadig David mod Goliat, men med så vægtige og troværdige stemmer, der nu kaster sig ind i kampen for at bevare den sydfynske natur, har David netop fået en slynge og en stor pose sten i julegave,” siger hun til Flensborg Avis og fortsætter:

”Vi er så rørte og imponerede over, hvor mange politikere og organisationer, der vil beskytte de smukke sydfynske naturområder mod det enorme tab af kultur, natur, og biodiversitet, som en overflødig motorvej tværs gennem det smukke Sydfyn vil udgøre”.

“Det er stadig David mod Goliat”

Vibeke Schaffalitzky, formand for foreningen “Sydfyns Fremtid”, til Flensborg Avis
Alex Ahrendtsen, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

DF’er med alternativt forslag

Alex Ahrendtsen, der selv er fra Odense, mener som foreningen, at naturen bør være helt central i diskussionen.

”Fyn skal passe på sine naturværdier. Både landskabet og det smukke sydfynske hav. En bro og en motorvej gennem Svanninge vil ødelægge disse herlighedsværdier til skade for turismen”, siger han til Flensborg Avis.

Alex Ahrendtsen har dog et forslag til, hvordan de fleste parter kan indgå et kompromis.

”Man bør i stedet anlægge en tunnel til Als og så anvende de eksisterende landeveje 8 og 43 på Fyn”, siger han.