DF’er frustreret over minister: Han svarer ikke på vores spørgsmål

0
2333
Karina Adsbøl (DF) i sidste uges spørgetime med ministrene i folketingssalen. Hun er tuilfreds med, at sundehdsminister Magnus Heunicke undlader at svare på skriftlige spørgsmål, og nægter at udlevere papirer, som hun har krav på. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis ældreordfører Karina Adsbøl er frustreret over, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ikke svarer på de spørgsmål, der bliver stillet af Folketingets partier. Nu bliver Folketingets præsidium blandet ind i sagen

Utilfredsheden er i øjeblikekt stor i Folketinget med sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Ministeren svarer nemlig ikke på de spørgsmål, har får stillet af  folketingsmedlemmer, og han kritiseres for at tilbageholde dokumenter, som medlemmerne ønsker at se. Det skriver Jyllands-Posten.

Karina Adsbøl, ældreordfører for Dansk Folkeparti, er en af de politikere, der er utilfredse med sundhedsministeren. Hun har derfor klaget til Folketingets præsidium. På den baggrund har præsidiet henstillet til, at regeringens ministre altid som et minimum skal udlevere materiale, som f.eks. journalister har fået aktindsigt i, til folketingsmedlemmer, hvis de ønsker det. Henstillingen har dog ikke haft den store effekt på sundhedsminister Magnus Heunicke. Karina Adsbøl har netop fået svar vedrørende en anden sag, hvor sundhedsministeren ikke svarer på spørgsmålet.

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at ministeren ikke svarer på det, jeg spørger om. Det er desværre ikke første gang, at det sker,” siger Karina Adsbøl til Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kritiseres for ikke at svare på partiernes spørgsmål. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Intet svar fra regeringen = ingen mulighed for kontrol

I sin klage til præsidiet skriver Karina Adsbøl, at det kun i ringe grad kan lade sig gøre at føre kontrol med regeringen, når den ikke svarer på de spørgsmål, som folketingsmedlemmer stiller.

Senest har Karina Adsbøl spurgt, hvordan sundhedsministeren vil sikre, at kommunerne registrerer bekymringshenvendelser fra f.eks. pårørende til plejehjemsbeboere, så det sikres, at kommunerne handler på disse.

Svaret fra ministeren var DF’s ældreordfører ikke tilfreds med.

”Ministeren har bedt Kommunernes Landsforening (KL) om et svar, hvor KL ikke svarer på spørgsmålet, og det henholder ministeren sig til. Det er et ikke-svar”, siger Karina Adsbøl til Jyllands-Posten og fortsætter:

”Det overrasker mig, at ministeren tilsyneladende ikke har en holdning selv, når der er påvist problemer på området”.