DF vil have omvendt grænsekontrol

0
6719
Grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Arkivfoto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Grænsekontrollen skal udvides for at standse udenlandske tyvebander, mener Dansk Folkeparti

Fremover er det ikke kun personer og køretøjer på vej ind i Danmark fra Tyskland, der skal kontrolleres. Står det til Dansk Folkeparti, skal grænsekontrollen udvides, så den også omfatter personer og køretøjer på vej ud af landet.

“Det her vil være højt prioriteret for os i de kommende forhandlinger. Både med hensyn til at få tilstrækkeligt med ressourcer til at opretholde selve grænsekontrollen, der nu er blevet forlænget, men også med fokus på behovet for omvendt grænsekontrol. Det her er noget, der kommer til at præge finansloven,” siger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup til BT.

Baggrunden er en ekstrem stigning i antallet af indbrud og tyverier fra danske håndværkere. BT skrev lørdag om installatør Dan Jeppesen, der driver et VVS-firma i Ballerup. Hans virksomhed plages af indbrud, og det var Dan Jeppesen, som i BT foreslog, at der indføres omvendt grænsekontrol. Et forslag, som Dansk Folkeparti nu går videre med.

“Vi skal være bedre til at dæmme op for den livlige trafik af tyvekoster ud af landet. Og når vi i forvejen har kontrol på grænserne på vej ind i Danmark, vil det jo være oplagt også at kontrollere trafikken af mistænkelige personer og tyvekoster den anden vej,” siger Peter Skaarup til BT.

Han tilføjer, at han tror det vil blive en overskudsforretning, fordi det vil være en kæmpe besparelse, når virksomheder skal bruge færre penge på at beskytte og erstatte deres værdier.

I følge en undersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ har over halvdelen af landets el- og VVS-firmaer været udsat for indbrud det seneste år.