DF vil have mere gang i turismen udenfor de store byer

0
2214
Dansk Folkeparti vil fjerne en række afgifter for danske campingpladser. Foto: Camping Branchen

Turismepakke fra Dansk Folkeparti skal styrke turismen langs kysterne, forbedre forholdene for campingbranchen og gøre det mere attraktivt at leje sommerhuse udenfor sæsonen

Stadig flere turister holder ferie i Danmark. Siden 2017 er turistomsætningen vokset med 28 mia. kroner årligt, så den nu er oppe på 128 mia. kroner. Men væksten er skævt fordelt. Mens københavnerne lige nu diskuterer, om der er ved at være for mange turister i hovedstaden, så kan mange mindre byer, campingpladser og sommerhusudlejere godt bruge flere gæster, og det vil Dansk Folkeparti gøre noget ved. Partiet lancerer i efteråret en turismepakke, og målet er at få gang i turismen udenfor de store byer.

”Det handler om at styrke turismen, men det handler om at skabe vækst i landdistrikterne. Vores landdistrikter kan ikke undvære turismen,” siger Dansk Folkepartis erhvervs- og vækstordfører Hans Kristian Skibby.

Partiet har tre bud på tiltag:

Styrk turismen langs kysterne. DF foreslår, at kystsikring og turismeudvikling kombineres. Mange byer skal investere i kystbeskyttelse de kommende år, og DF foreslår, at disse projekter kombineres med turisttiltag. Eksempelvis er der planer om at kombinere kystbeskyttelse i Juelsminde med et amfiteater på havnen. Sådanne projekter ser DF gerne flere af.

Feriehusudlejning hele året. DF vil udvide feriehus-sæsonen ved at gøre det billigere at leje et sommerhus. Med finansloven for 2019 fik DF sikret, at el-opvarmede sommerhuse bliver ligestillet med el-opvarmede helårsboliger for forbrug, der overstiger 4000 kWh. Nu foreslår DF, at grænsen sættes ned til 2000 kWh.

”Tidligere var der ’fuldt skrald’ for sommerhuse, og det betød, at når man kom lidt ud på efteråret, blev det meget dyrt at varme sommerhuset op. Nu har vi gjort det lidt billigere, men vi foreslår at sænke grænsen yderligere, så det bliver noget billigere at leje et sommerhus udenfor sæsonen,” siger Hans Kristian Skibby.

Hans Kristian Skibby, erhvervs- vækst- og trandsportordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Færre afgifter på campingturisme. Mens campingturismen vokser i lande som Sverige, Tyskland, Kroatien og Holland, så falder antallet af campingovernatninger i Danmark. En af forklaringerne er, at det er forholdsvis dyrt at campere i Danmark. Derfor foreslår DF, at en række afgifter på campingturisme i Danmark blive fjernet.

”Vi foreslår, at man helt fjerner vandafledningsafgiften for campingpladser og giver fradragsret for alle energiafgifter på campingpladser. Desuden vil vi ligestille grundskyldspromillen for campingpladser med landbruget,” siger Hans Kristian Skibby og nævner, at DF i sidste folketingssamling fik gennemført et forslag om, at campingpladser kan bygge større feriehuse.

“Men det gælder desværre ikke indenfor kystbeskyttelseslinjen, og der er også brug for flere tiltag. Derfor kommer vi nu med denne turismepakke,” siger Hans Kristian Skibby.

DFs forslag til turismepakke fremsættes i efteråret 2019.