DF vil have hurtigfærge mellem Bornholm og København

0
3567
Bornholmsliniens færge 'Povl Anker' på vej fra Køge mod Rønne tirsdag den 22. december. Afgangene fra Køge blev hurtigt udsolgt, da Sverige lukkede sine grænser og dermed lukkede i for at danskere kan tage turen via Ystad til og fra Bornholm. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Urimeligt at man skal igennem Sverige for at komme fra en landsdel til en anden, mener DFs udenrigsordfører Søren Espersen

Dansk Folkeparti foreslår nu, at der skal indsættes hurtigfærger mellem Rønne på Bornholm og København. Det sker efter, at den svenske grænsenedlukning har betydet, at hundredevis af danskere er blevet forhindret i at rejse til og fra Bornholm, fordi de ikke kan komme med færgen mellem Rønne og Ystad i Sydsverige.

“Der er ingen rimelighed i, at man for at komme fra én landsdel til en anden, skal igennem Sverige. Det må vi se at få løst, for det er simpelthen ikke fair over for bornholmerne,” siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, til Kristeligt Dagblad.

Efter juleferien vil Søren Espersen drøfte sagen med andre partier. Målet er en løsning, der kan binde Bornholm bedre sammen med resten af Danmark, siger han.

“Med de hurtige katamaranfærger vil turen fra Rønne til København tage omkring 2 og en halv time, vil jeg skyde på. Den overfart kan man sagtens indføre, samtidig med at man beholder ruten til Køge til de større fragter,” siger Søren Espersen til Kristeligt Dagblad.

Færgeruten Rønne-Ystad tegner sig for 97 procent af trafikken mellem Bornholm og København. Det har derfor skabt kaotiske tilstande, at svenskerne har lukket grænserne. Onsdag eftermiddag lovede Sverige dog at lempe grænselukningen en lille smule. Fra midnat vil der blive adgang via Sverige for personer, der bor på øen, arbejder i det bornholmske sundhedsvæsen eller har “presserende familiesager”.