DF vil have forbud mod stormoskéer

0
4411
Arkivfoto

Dansk Folkeparti klar med beslutningsforslag om at forbyde opførelser af nye stormoskéer. De hører ikke til i det danske samfund og landskab, mener DF

Det skal være forbudt at bygge stormoskéer i Danmark. Det mener Dansk Folkeparti, som står bag et beslutningsforslag, der – hvis det vedtages – vil pålægge regeringen at fremsætte et lovforslag senest til sommer, som forbyder stormoské-byggerier.

”Forslagsstillerne mener, at folk skal have lov til at dyrke den religion, de ønsker, men det betyder ikke, at de skal have lov til at bygge stormoskéer, som ikke hører til i det danske samfund og landskab,” skriver DF.

I forslaget konstaterer Dansk Folkeparti, at den massive muslimske indvandring har forandret samfundet på negativ vis. Danmark er et kristent land, men indvandringen udfordrer samfundet og sammenhængskraften med religiøse og kulturelle særkrav, skriver DF:

”Helt grundlæggende mener forslagsstillerne ikke, at indvandringen fra Mellemøsten og Nordafrika siden slutningen af 1960᾽erne har været en succes for det danske samfund på et eneste parameter. Der er derfor behov for, at vi nu sætter ind med lovgivning for at sikre, at de negative konsekvenser ikke bliver større, end de allerede er,” hedder det i beslutningsforslaget.

“Der er behov for, at vi nu sætter ind med lovgivning for at sikre, at de negative konsekvenser af indvandringen ikke bliver større, end de allerede er”

Er ikke bare et lokalt anliggende

I dag er det kommunerne, der giver tilladelse til moské-byggerier. Men DF mener, at stormoskéer er så indgribende en ting, at det ikke skal være et lokalt anliggende.

”For med en stormoské tilgodeser man ikke kun de lokale borgere, men derimod bliver en stormoské ligeledes et sted, der har til hensigt at samle borgere fra de omkringliggende kommuner,” skriver DF.

Spørgsmålet er så, om et forbud mod stormoskéer vil være i strid med Grundlovens paragraf 67, hvor der står, at ”borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på en den måde, der stemmer med deres overbevisning”. Det mener DF ikke:

”Det er forslagsstillernes opfattelse, at det ikke vil være grundlovsstridigt at forbyde store islamiske monumenter, som en stormoské er, da man fortsat har mulighed for at dyrke sin religion på andre lokaliteter, som på anden vis tilgodeser ens behov,” skriver DF.

Beslutningsforslaget kan læses her