DF vil give SU til unge øboere under uddannelse

0
1300
Folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker genopstiller ikke. Foto: Carsten Lundager

Øboere under 18 år skal have samme SU som udeboende studerende, lyder nyt DF-forslag. ”Alle unge skal have mulighed for at tage en uddannelse, ligegyldigt hvor de bor,” fastslår DF

Unge øboere under uddannelse skal kunne få samme SU som udeboende studerende fra de forlader 9. klasse til de fylder 18 år.

I dag skal man være fyldt 20 år for at få SU, og man skal være udeboende for at få den høje SU-sats på 6.397 kr. pr. måned før skat. Men står det til Dansk Folkeparti, skal ordningen udvides til også at omfatte øboere under uddannelse, som stadig bor hjemme.

”Øboere under 18 år, der studerer på fastlandet, har ikke altid mulighed for at komme frem og tilbage samme dag. Derfor skal de have retskrav på støtte svarende til en udeboendes su-sats. Hvis vi i Danmark mener, at alle har ret til uddannelse, gælder dette naturligvis også de ganske få unge mennesker, der bor på småøerne,” lyder det i forslaget, som DFs landdistriktsordfører Mette Hjermind Dencker er ordfører på.

Hvis forslaget vedtages, vil regeringen blive pålagt at gennemføre det inden udgangen af 2022. Som DF skriver, skal unge overalt i landet sikres samme muligheder.

”Alle unge skal have mulighed for at tage en uddannelse, ligegyldigt hvor de bor i Danmark,” lyder det i beslutningsforslaget.

DF anslår, at forslaget vil være relevant for ca. 40-50 unge årligt. Det vil koste ca. fem millioner kroner årligt at gennemføre det.