DF står til 6,4 % i ny måling

0
1374
Det nærmer sig dødt løb mellem de politiske blokke i en ny måling fra Voxmeter. Her ses partilederne Sofie Carsten Nielsen (RV), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Jakob Ellemann-Jensen (V) under sidste uges spørgetime med statsminister Mette Frederiksen (S) i Folketinget. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti er igen foran Nye Borgerlige i ny Voxmeter-måling. Det er nu tæt på dødt løb mellem blokkene

Dansk Folkeparti går ind i valgdøgnet til tonerne fra en meningsmåling, der giver partiet 6,4 % af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag.

Det er ugens politiske indeks fra Voxmeter, der giver DF et nøk op fra sidste uges 6,2 %.

I målingen står DF igen lidt bedre end Nye Borgerlige, der er på 5,7 %. NB er dykket fra sidste uges 7,0 %. Dermed fortsætter tendensen fra målinger i september og oktober, hvor DF og Nye Borgerlige er skiftedes til at være størst. Det skal ses i lyset af, at Nye Borgerlige i foråret nærmede sig 10 % i nogle målinger, hvor DF var under 6 %.

Tæt på dødt løb

Samlet er det tæt på dødt løb mellem de to blokke. Rød blok står til 49,9 %, blå blok er på 47,9 %. For en måned siden var forskellen 51,3 % mod 48,9 %.

Skal man tro Voxmeter, er Venstre igen det største borgerlige parti med 16,3 %. Det Konservative Folkepart ligger på 14,3 procent.

Blandt de nye partier ser åbningsfesten ud til at være slut for Lars Løkke Rasmussens Moderaterne.

Gruppen “Øvrige” er således faldet til 2,2 % mod 3,7 % for en måned siden. Sikandar Siddiques nye, yderligtgående venstrefløjs klima-antiracisme-parti står kun til 0,2 %. Kristendemokraterne er med 1,7 % under spærregrænsen. Der skal dog tages højde for statistisk usikkerhed.