DF: Ølst-borgere skal tilbydes sundhedstjek

0
2872
Nick Zimmermann og Morten Messerschmidt besøgte katastrofeområdet ved Nordic Waste i februar. Foto: Mike Kaltoft

Torsdag den 29. februar besøgte Dansk Folkepartis MF’er Nick Zimmermann sin hjemegn ved Randers sammen med formand Morten Messerschmidt. Anledningen var et planlagt besøg i Ølst og på Nordic Waste-grunden, hvor de to DF’ere fik gode snakke med naboerne til området

Af Marcus Bøje Bertelsen

Den lille landsby Ølst nær Randers er for alvor kommet på landkortet i de seneste måneder efter skandalen omkring Nordic Waste. Tonsvis af forurenet jord har været i overhængende fare for at begrave byen, og indbyggerne har blandt andet været bekymret for prisen på deres huse og ikke mindst deres helbred. Sidstnævnte forsøger Dansk Folkeparti nu at imødekomme ved at kræve et kollektivt tilbud om sundhedstjek til alle landsbyens borgere.

De godt 400 mennesker, der bor i Ølst, skal nemlig, ifølge Dansk Folkepartis Nick Zimmermann, have krav på en gennemgribende sundhedsundersøgelse. Det har Zimmermann anmodet sundhedsminister Sophie Løhde (V) om at få iværksat. Det har han efter ønske fra Ølst-borgerne selv, siger Zimmermann.

“Borgerne derude har sagt til os, at de havde stor interesse i et gennemgribende sundhedstjek. De er jo bekymrede for alle de ting og sager, som flyver rundt i den luft, de indånder derude. Så da de spurgte mig og Morten (Messerschmidt, red.), om vi kunne hjælpe via vores kanaler, sagde vi; selvfølgelig kan vi det,” siger Nick Zimmermann til Ritzau.

Den 20. marts skal sundhedsminister Sophie Løhde (V) svare på spørgsmål fra Nick Zimmermann i Folketingets spørgetid. Her vil DFeren have svar på, om ministeren vil sørge for, at borgerne i Ølst får tilbudt et fuldt sundhedstjek som følge af Nordic Waste-skandalen.