DF: Lad nu værtshuse og restauranter holde længere åbent

0
1876
Arkivfoto

Dansk Folkeparti mener, at det er på tide at droppe kravet om, at barer, værtshuse og restauranter skal lukke klokken 24. Virusekspert mener ikke, at det vil øge smitterisikoen, hvis de får lov at holde længere åbent

Skal det fortsat være et krav, at barer, værtshuse og restauranter skal lukke klokken 24? Nej, mener Dansk Folkeparti, som synes det er på tide, at nattelivet får lov at holde åbent efter midnat. Også selv om en undersøgelse viser, at anmeldelser om vold er faldet med knap en tredjedel under coronavirusen, hvor barer og restauranter i en periode har været helt lukket.

“Det er meget indlysende, at når man beder folk blive indenfor og lukke, så sker der mindre vold. Men det er ikke holdbart i længden. Hvis vi fortsætter med at holde lukket, så vil der være smugkroer og andet, der popper op, som man slet ikke har styr på,” siger Liselott Blixt, fungerende retsordfører for Dansk Folkeparti, til Ritzau.

Hvis vi fortsætter med at holde lukket, så vil der være smugkroer og andet, der popper op”

Liselott Blixt, fungerende retsordfører (DF), til Ritzau

Smitteekspert: Øger næppe risiko

Men hvad med risikoen for coronasmitte? Bliver den ikke større, hvis folk kan hygge sig ude med alkohol efter klokken 24? Ikke hvis man spørger Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet. Han siger til DR.dk at der ikke er meget evidens for, at den tidlige lukning begrænser smitterisikoen:

“Hvis det ikke betød, at der kom flere mennesker, men at folk bare blev lidt længere, så bidrager det nok ikke ret meget til at udbrede smitten. Måske skulle man egentlig prøve at holde åbent længere, og så kan man evaluere på det. Om man så har åbent til klokken 24 eller klokken to, tror jeg ikke, gør den store forskel,” siger Søren Riis Paludan til DR.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby er ikke i tvivl om, hvad der bør gøres. Han skriver sådan her på Twitter:

“Lad dem dog holde fleksibelt åbent. I DF mener vi ikke det giver meget mening at opretholde kravet om midnatslukning. Vi bør netop ha’ fokus på afstandsreglen og droppe den rigide tidsbestemte del”.

“I DF mener vi ikke det giver meget mening at opretholde kravet om midnatslukning”

Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører (DF), på Twitter

Branche er hårdt ramt af tidlig lukning

Brancheforeningen Horesta siger til DR, at det vil have stor økonomisk betydning, hvis branchen får lov at holde længere åbent.

“Vores virksomheder er meget ramt økonomisk af de restriktioner, som stadig bliver fastholdt. Mange af vores virksomheders omsætning ligger mellem midnat og klokken 2,” siger Annette Hyldebrandt, der er chef for turisme og handelsøkonomi, til DR.