DF kræver tørklædeforbud i folkeskolen for både elever og ansatte

0
3175
Arkivfoto

Dansk Folkeparti fremsætter igen et beslutningsforslag om at forbyde det muslimske tørklæde i grundskolen. ”Tørklædet er et tegn på underkastelse og det skal det danske samfund aldrig acceptere,” lyder det i forslaget

Dansk Folkeparti gør nu endnu et forsøg på at få tørklædeforbud i Folkeskolen. DF har flere gange foreslået, at det muslimske tørklæde forbydes i bl.a. skoler, og nu står partiet bag et nyt beslutningsforslag, der skal behandles af det nye folketing i løbet af foråret. Forslaget skal gælde både elever og ansatte i grundskolerne.

I forslaget, som udlændinge- og integrationsordfører Pia Kjærsgaard er ordfører på, henviser DF til Koranen og skriver, at tørklædet er meget mere end et stykke stof:

”Det viser både, at man er rettroende muslim, og tørklædet sikrer mod forulempelser. Bærer man det islamiske tørklæde, accepterer man altså præmissen om, at tørklædet er en forudsætning for at kunne være i fred. Det er dermed et tegn på underkastelse, jf. Koranens ord,” skriver DF – og fortsætter:

“Det bør slet ikke være aktuelt for børn, at skulle vise, om de er rettroende eller ej, og det danske samfund skal selvfølgelig aldrig acceptere, at piger i grundskolen skal underkaste sig sådanne normer, eller at skolens ansatte signalerer denne tydelige forskel mellem mænd og kvinder”.

“Det bør slet ikke være aktuelt for børn, at skulle vise, om de er rettroende eller ej”

Kommission anbefalede forbud

Forslaget kommer i kølvandet på et udspil fra ”Kommissionen for den glemte kvindekamp”, som blev nedsat af den tidligere regering med det formål at undersøge, hvordan man forhindrer social kontrol af piger og kvinder i indvandrermiljøer.

Kommissionen kom i august med en anbefaling om et tørklædeforbud, hvilket blev kaldt ”en supergod idé” af udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Beck. Venstre, der tidligere har været modstander af et forbud, var heller ikke afvisende, mens Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne, der nu danner regering med Socialdemokratiet og Venstre, var lodret imod.

Pia Kjærsgaard siger til Ritzau, at kommissionens anbefalinger bør følges op med et beslutningsforslag nu:

”Der var for mange spørgsmål, der hang i luften. Hvad ville det blive til? Og ville det blive udmøntet i konkret lovgivning? Under alle omstændigheder har vi fremsat forslaget, fordi det lyder fornuftigt at gå ind i denne diskussion og forbyde muslimske tørklæder i grundskolen. Nu får vi diskussionen i Folketinget, når vi møder igen,” siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

Hun kalder tørklædet et kæmpe problem:

”Det fremmer overhovedet ikke ligestillingen mellem kønnene. Og det fremmer heller ikke integrationen i det danske samfund,” siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

”Det fremmer overhovedet ikke ligestillingen mellem kønnene”

Forfatter: Omsorgssvigt at tillade tørklædet

Forfatteren og debattøren Jaleh Tavakoli, der er født i Iran, har kaldt det et omsorgssvigt at tillade, at piger har tørklæde på i skolen. Hun var selv tvunget til at gå med tørklæde fra hun var fem til ni år og sagde i efteråret i et interview med ditOverblik, at det er ubegribeligt, at Danmark tillader, at muslimske piger bærer tørklæde i skolen:

“Tørklædet er enormt begrænsende for pigerne. Det er ikke bare et stykke stof. Det handler om, at du skal dækkes til, fordi du har et bestemt kønsorgan mellem benene. At du ikke må ses, fordi det i Guds øjne er forkert, at man kan se din krop,” sagde Jaleh Tavakoli – og fortsatte:

”At man siger den slags til små piger, det er ikke bare grænseoverskridende, det er et omsorgssvigt. Min påstand er, at hvis det var en kristen familie, som gjorde det, ville pigerne blive tvangsfjernet”.

Læs også:

Jaleh skulle bære tørklæde som barn i Iran: “Vi svigter pigerne, hvis vi ikke forbyder tørklædet”