Minister skal svare: Går danske halal-afgifter til islamisk propaganda og terror?

0
19618
En moské i det stærkt konservative muslimske Saudi Arabien. World Muslim League blev stiftet i Saudi Arabien i 1962 og arbejder for udbredelsen af den konservative, islamiske retning wahabismen. Penge fra danske halalcertifikater går til denne organisation. Arkivfoto

Hvor går de penge hen, som danske slagterier betaler til Islamisk Kulturcenter for at få lov at halalslagte og eksportere til Saudi Arabien? Det har Dansk Folkepartis Claus Kvist Hansen forgæves forsøgt at få Justitsministerens svar på. Nu vil han vide, om der slet ikke er kontrol med afgifterne

Er danske slagterier med til at finansiere organisationer, som støtter terror eller promovering af sharia?

Det spørgsmål har Dansk Folkepartis Claus Kvist Hansen forgæves søgt svar på hos Justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Men han har ikke givet op. På onsdag gør Claus Kvist Hansen et nyt forsøg på at komme videre med sagen. Det sker når justitsministeren i Folketinget skal svare på følgende paragraf 20-spørgsmål:

Hvad er ministerens holdning til, at der tilsyneladende ikke føres kontrol med pengestrømmene omkring halacertificeringsafgifter?

Det er afgifter på den særlige muslimske slagtemetode halal, det handler om. For at foretage halalslagtninger skal slagteriet godkendes af en imam fra Islamisk Kulturcenter i Danmark, og for at få lov at eksportere til Saudi Arabien, skal der betales en afgift til samme center.

Penge går saudiarabisk organisation

Og det er ikke bare en lille, lokal kulturforening, som dermed får et tilskud til sit arbejde i Danmark. Islamisk Kulturcenter er en del af World Muslim League, som styres fra Saudi Arabien. En organisation, som arbejder for at udbrede saudiarabiens særlige konservative fortolkning af Islam, wahabismen, og som bekymrer sikkerhedseksperter:

“Det er en organisation, der er dannet for at sprede den saudiarabiske fortolkning af islam globalt. Det er en meget konservativ version, som eksempelvis er imod religionsfrihed, kvinderettigheder og som mener, homoseksuelle skal slås ihjel,” sagde sikkkerhedseksperten Lorenzo Vicido fra Center for Security Studies i Zürich til Ekstra Bladet i 2013.

Lorenzo Vicido kaldte dengang holdningerne hos World Muslim League for “meget problematiske”.

“Det er også derfor, at mange myndigheder i Vesten, men også muslimske lande, er stærkt bekymret over Muslim World League, og det bør den danske regering også være,” sagde han i 2013.

“Det er en meget konservativ version, som eksempelvis er imod religionsfrihed, kvinderettigheder og som mener, homoseksuelle skal slås ihjel”

Lorenzo Vicido, Center for Security Studies, om World Muslim League

Ikke-svar fra PET

Præcis hvordan Muslim World League bruger pengene fremgår ikke. Organisationen er kendt for at støtte moskébyggerier i Vesten, men går der også penge til organisationer, som understøtter terror? Det er det, Claus Kvist Hansn tidligere har forsøgt at få svar på. Han har indtil videre kun fået følgende ikke-svar fra Justitstministeren, som havde indhentet en udtalelse fra Politiets Efterretningstjeneste (PET):

“PET har som led i indsatsen med at forebygge, efterforske og modvirke forbrydelser mod statens selvstændighed og sikkerhed samt forbrydelser mod statsforfatningen og de øverste statsmyndigheder m.v. fokus på mulige finansielle spor med henblik på at afdække eventuel terrorfinansiering. PET kan ikke inden for rammerne af en folketingsbesvarelse besvare spørgsmål om efterretningstjenestens arbejde, herunder om tilrettelæggelse af konkrete efterretnings- og efterforskningsindsatser samt spørgsmål omkrete oplysninger, som PET måtte være i besiddelse af?”.

Kan det være rigtigt, at der ikke er kontrol?

Dét svar sagde ingenting, så derfor trækker Claus Kvist Hansen nu Justitsministeren i Folketingssalen:

“Jeg vil gerne vide, om det virkelig kan være rigtigt, at der ikke er kontrol med disse halal-afgifter? Jeg frygter, at de lander i islamistiske organisationer, og alt tyder på, at det er en berettiget frygt,” siger Claus Kvist Hansen.

”Vi lever i en tid med terror og hvidvaskning. Så kan det ikke være rigtigt, at man bare må stå og trække på skuldrene, fordi man ikke ved hvor halal-afgifterne forsvinder hen,” fortsætter han.

Det samlede marked for halalkød i verden skønnes af analysebureauet Thomson Reuters til at blive på 9000 milliarder kroner på verdensplan i 2018. Herhjemme oplyste Danpo fornylig til DFs europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt, at Danpo-slagterierne årligt betaler 100.000 kroner til Islamisk Kulturcenter for certificeringer og godkendelse af sine kyllingeslagtninger.

Messerschmidt havde spurgt de danske kyllinge- og kvægslagterier om deres halal-praksis og hvor meget de betaler i afgift. Kun Danpo satte beløb på – de øvrige slagterier oplyste i et fælles svar via Landbrug & Fødevarer at “de overholder alle regler”.

FAKTA: HALALSLAGTNING

Halalslagtning skal sikre, at kødet er rent i forhold til Koranens forskrifter. I Danmakr sker det under bedøvelse, hvor dyret får skåret halsen over, mens en muslim fremsiger bønnen “Bismillayh, allahu akbar” (I Guds navn, Allah er stor).