DF kræver svar fra minister, som droppede EU-møde for at holde ferie

0
2148
Fødevare- og ligestillingsminister Mogens Jensen. Foto : Keld Navntoft/2019

Dansk Folkepartis Lise Bech vil have fødevareminister Mogens Jensen (S) til at forklare, hvorfor han valgte at tage på vinferie i stedet for at deltage til møde i EU’s ministerråd

Er det ok, at den nye fødevareminister Mogens Jensen (V) forleden droppede et møde i EU’s ministerråd, fordi han var på vinferie i Barolo?

Det skal Mogens Jensen nu selv svare på i Folketingets fødevareudvalg.

Det er Dansk Folkepartis Lise Bech, som kræver svar. Hun har stillet følgende to spørgsmål til ministeren:

“Mener ministeren ikke, at udeblivelsen fra ministerrådsmødet, hvor det nye finske formandskab skulle præsentere deres tanker om grøn omstilling, klima og bæredygtighed, sender et forkert signal fra en regering, der ellers har erklæret deres prioritering til netop denne dagsorden?”.

“Mener ministeren ikke, at man altid bør møde op til et ministerrådsmøde, og ikke mindst til et møde, hvor man beslutter og forhandler, hvordan landbrugspolitikken skal være i fremtiden?”.

Mogens Jensen skulle mandag i sidste uge have deltaget i ministerrådsmødet med de øvrige landbrugs- og fiskeriministre, men han meldte afbud og i stedet stillede Danmark med ambassadør Per Fabricius. Mogens Jensen har til Ekstra Bladet forklaret, at der ikke skulle træffes beslutninger på mødet, og at “en ferie skal nu engang placeres et eller andet sted i kalenderen”.

Fødevareminister Mogens Jensen valgte at holde vinferie i Barolo i stedet for at tage til EU’s ministerrådsmøde om landbrug og fiskeri. Her ses en vinmark i Barolo.

“Forargeligt”

Venstres EU-parlamentsmedlem Asger Christensen kalder afbuddet “grænsende til pligtforsømmelse”, og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt siger til Ekstra Bladet, at “han vil bede statsministeren om at indprente sine ministre, at arbejdet altså kommer før fornøjelserne – uanset hvor meget man så i øvrigt holder af Barolo”.

Morten Messerschmidt fik som medlem af Europaudvalget tilsendt et 52 siders langt notat som optakt til EU-mødet forrige torsdag. I notatet blev det i følge Ekstra Bladet understreget, at mødet havde stor prioritet, og at medlemmerne havde mindre end et døgn til at sende bemærkninger til notatet, hvilket Messerschmidt benyttede sig af.

“Jeg fik efter min mail en bekræftelse på, at mine input var modtaget. Derpå forventede jeg naturligvis, at ministeren selv deltog i mødet. Når man haster sådan med at få meldinger tilbage fra udvalgets medlemmer, går jeg naturligvis ud fra, at ministeren skulle bruge dem til sin forberedelse henover weekenden,” siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet. Han tilføjer:

“Det var derfor temmelig forargeligt at kunne læse, at han slet ikke havde deltaget. Som minister er man jo Danmarks repræsentant”.