DF kræver minister på banen: Stop nu Bilkas salg af sko og fjernsyn

0
5390
Arkivfoto

Regeringens coronarestriktioner har skabt en urimelig konkurrencesituation, mener Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby. Små detailhandlende skal holde lukket, mens Bilka og andre hypermarkeder fortsat kan sælge nonfood-varer

Mens boghandlere, skobutikker, tøjforretninger og andre detailhandlende må holde lukket, kan du fortsat købe bøger, sko, tøj, køkkenmaskiner, fjernsyn osv. i Bilka.

Corona-nedlukningen af landets udvalgsvarebutikker omfatter nemlig ikke nonfood-salget i varehuse med dagligvarer, de såkaldte hypermarkeder. Derfor kan du fylde vaffeljern, fladskærms-tv, vinterstøvler og meget andet i indkøbsvognen, når du køber mælk og vaskepulver i Bilka.

Dybt urimeligt, mener Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti. Han rejser nu sagen overfor erhvervsminister Simon Kollerup.

”Jeg synes, det her er respektløst overfor de mindre detailhandlende. De går lige nu glip af en stor omsætning, som i stedet går til hypermarkederne, og det kan få langsigtede konsekvenser, fordi man flytter kunderne fra de lokale butikker,” siger Hans Kristian Skibby.

“De går lige nu glip af en stor omsætning, som i stedet går til Bilka”

“Det er simpelthen usolidarisk”

DF-ordføreren har stillet en række spørgsmål til erhvervsministeren. Han vil bl.a. vide, hvad ministeren vil gøre for at afbøde konsekvenserne af den urimelige konkurrencesituation, som opstod, da regeringen på et pressemøde før jul lukkede detailhandlen ned. Foreløbig frem til 17. januar 2021.

”Jeg tror ikke, at regeringen havde tænkt over problemet med hypermarkeder, da de lukkede detailhandlen. Men siden har detailhandlen råbt op, og regeringen burde revurdere sin beslutning. Det er simpelt usolidarisk, det her. Man holder med nogle ganske få store butikker på bekostning af resten af detailhandlen,” siger Hans Kristian Skibby.

Hans Kristian Skibby, erhvervs- og transportordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Han mener, at sagen kan løses ved, at hypermarkeder skal afspærre den del af butikken, der sælger nonfood.

”I andre lande kan man sagtens finde ud af at afskærme, så det kan selvfølgelig også lade sig gøre i Danmark,” siger Hans Kristian Skibby.

Har lukket ned i tre varehuse

Salling Group, som ejer Bilka, har ved årsskiftet lukket for salget af nonfoodvarer i tre varehuse. Det ser sket på eget initiativ, og pressechef i Salling Group, Kasper Reggelsen, understregerr i følge Dansk Handelsblad, at Bilka følger alle regler og anbefalinger.

Om Bilkas initiativ siger Hans Kristian Skibby til Dansk Handelsblad:

“Jeg har noteret mig, at Bilka har en anden model i nogle varehuse. De kan godt lukke en del af varehuset, mens den del af varehuset, der sælger fødevarer, er åben. Jeg er da sikker på, at man sagtens kunne lave en butik om, hvis det var det, man ville,” siger han.