Mink-skandalen: DF kræver fødevareministerens afgang

0
1575
Fødevareminister Mogens Jensen (S) under et pressemøde i sidste uge. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Utilstedeligt at fødevareminister Mogens Jensen (S) ikke stoppede aflivningen af mink, da han fandt ud af, at der ikke var lovhjemmel, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. DF vil også have undersøgt, hvad statsminister Mette Frederiksen (S) vidste

Dansk Folkeparti kræver nu, at fødevareminister Mogens Jensen (S) trækker sig. Det sker efter, at fødevareministeren har erkendt, at han lod aflivningen af mink fortsætte, selv om han og regeringen i weekenden blev klar over, at der ikke var hjemmel til sidste uges regeringsbeslutning om nedslagtning af alle danske mink.

“Jeg mener som minimum, at Mogens Jensen (S) må tage sit gode tøj og gå. Statsminister Mette Frederiksen (S) må kræve hans afgang, når han åbent har erkendt, han har brudt loven og har gjort det med åbne øjne. Han har talt usandt i hele forløbet,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.

Mogens Jensen har forklaret, at regeringen i weekenden blev klar over, at der ikke var hjemmel til beslutningen, som blev meldt ud på et pressemøde onsdag i sidste uge. Han har beklaget den “uklare kommunikation”, men har i skriftlige svar til medier henover weekenden udtalt, at “det hastede, situationens alvor taget i betragtning. Derfor har man vurderet, at man ikke kunne afvente ny lovgivning, inden man meldte dette ud”.

Kristian Thulesen Dahl under tirsdagens udvidede spørgetime med statsminister Mette Frederiksen. Foto: Martin Sylvest

“Helt utilstedeligt”

Dansk Folkeparti mener, at fødevareministeren burde have standset masse-aflivningen, så snart han blev klar over, at den var uden lovhjemmel.

“Mogens Jensen har måske ikke vidst det på pressemødet. Men han fortsætter den ulovlige praksis, da han får besked om det. Det første, man skal gøre som minister, hvis man får besked om, at noget er ulovligt, er at stoppe den ulovlige praksis. Det gør han ikke. Det er helt utilstedeligt. Det må ikke ske i Danmark. Vi er et retssamfund,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.

“Det er helt utilstedeligt. Det må ikke ske i Danmark. Vi er et retssamfund”

Kristian Thulesen Dahl til TV2

Statsminister Mette Frederiksen sagde tirsdag i Folketinget spørgetid, at hun først blev klar over den manglende lovhjemmel i weekenden. Kristian Thulesen Dahl siger til TV2, at også statsministerens rolle skal undersøges:

“Det er svært at tro, at hun ikke har været fuldt vidende om dette her. Men der må man lade tvivlen komme hende til gode og så få det undersøgt,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.