DF: Justitsministeren bør få næse for Syrien-sag

0
1441
Justitsminister Nick Hækkerup (S) under tirsdagens samråd. Fra Folketings-TV

Dansk Folkeparti har indkaldt justitsminister Nick Hækkerup i samråd, fordi han ikke delte en PET-vurdering af børnene i Syrien med Folketinget. Ifølge retsordfører Peter Skaarup bør det udløse en næse.

Selvom justitsminister Nick Hækkerup (S) flere gange var blevet forelagt en væsentlig vurdering fra politiets Efterretningstjeneste (PET) af børnene i Syrien, valgte han ikke at dele den med resten af Folketinget.

Det kunne Ekstra Bladet for nylig afsløre som et led i deres dækning af sagen om børnene i Syrien, og det kan vise sig at få konsekvenser for justitsministeren, som tirsdag er indkaldt i et samråd i Folketingets retsudvalg. PET-vurderingen var fra 2019, og ministeren blev orienteret om den tre gange.

Det er Dansk Folkeparti, som på baggrund af Ekstra Bladets afsløringer har indkaldt Nick Hækkerup i samråd.

”De oplysninger, som Ekstra Bladet er kommet med, er ekstremt alvorlige, og set i det lys skal ministeren komme med en god forklaring, hvis han skal undgå alvorlig kritik af Folketinget, ” siger Peter Skaarup, Dansk Folkepartis retsordfører, til Ekstra Bladet.

Det kræver en næse

Ifølge Ekstra Bladet mener Peter Skaarup, at konsekvensen bør være, at justitsminister Nick Hækkerup tildeles en næse – og han opfordrer Folketingets partier til at gå med på den.

”Ministeren bør have en næse, mener jeg, og det vil jeg opfordre de andre partier til at bakke op om, ” siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, er inden samrådet ikke klar på at give ministeren en næse, men partiet finder det ifølge Ekstra Bladet kritisabelt, at Nick Hækkerup har tilbageholdt PET-vurderingen i så lang tid.