DF: Julegudstjenester skal ikke aflyses

0
1547
Sognepræst Lars Gustav Lindhardt forestår gudstjeneste i Frederiksberg Kirke, Kristi himmelfartsdag torsdag den 21. maj 2020. Julegudstjenester må højst vare 45-50 minutter, og de kan flyttes udendørs. Sådan lyder nogle af de skærpede retningslinjer for folkekirken i juletiden, der skal beskytte kirkegængere og personale mod smitte med coronavirus. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

SF og Enhedslisten vil forbyde kirkerne at holde åbent juleaften, men det er hér vi fejrer den tro, som vores samfund bygger på, siger DFs kirkeordfører Mette Hjermind Dencker

”Julegudstjenesterne skal ikke aflyses”.

Sådan starter og slutter Dansk Folkepartis kirkeordfører Mette Hjermind Dencker et debatindlæg i tirsdagens Berlingske.

Den seneste tid har der  været heftig debat om, hvorvidt julegudstjenesterne skulle afholdes eller aflyses på grund af coronavirussen. Men står det til Mette Hjermind Dencker og Dansk Folkeparti skal de gennemføres – dog med de nødvendige forholdsregler.

”Der er ingen, der ønsker, at kirkerne bliver centrum for smittespredninger, og derfor bliver der selvfølgelig også taget de forholdsregler, der er brug for,” skriver Mette Hjermind Dencker.

Både Enhedslisten og SF mener, at kirkerne skal forbydes at holde julegudstjenester, men det afviser Mette Hjermind Dencker:

”Kirkerne er der, hvor vi bliver mindet om samfundets grundsten, vores fælles værdisæt. Det er der, hvor vi altid kan søge hjælp, og hvor døren aldrig er låst. Skal vi så virkelig løse den juleaften – af alle dage? Nej,” skriver Mette Hjermind Dencker – og fortsætter:

Mette Hjermind Dencker er DFs kirkeordfører, forbrugerordfører og ordfører for landdistrikter og øer. Foto: Steen Brogaard

“På samme vis kan juleaften nemlig heller ikke sammenlignes med årets resterende dage. Juleaften er noget særligt for os alle. Det er hele Danmarks højtid og en fejring af den tro, vi har bygget vores samfund på. Det er én dag på året, hvor alle familier samles for at sætte pris på hinanden, på kristendommen og de traditioner, vi forbinder med juleaften”.

Mette Hjermind Denckers indlæg kommer dagen efter, at kirkeministeriet mandag udsendte opdaterede corona-retningslinjer for folkekirken og andre trossamfund. Her står der blandt, at varigheden af indendørs gudstjenester højst må vare 45-50 minutter og en opfordring til at finde alternativer til fællessang.