DF haler igen ind på Nye Borgerlige i meningsmåling

0
4414
Dansk Folkeparti rykker nærmere på Nye Borgerlige i den anden meningsmåling på få dage. B.T.s politiske kommentator Søs Martie Serup mener at det bl.a. skyldes, at Kristian Thulesen Dahl har været effektiv i debatterne i Folketinget samt af DF er med i de genåbningsaftaler, som Pernille Vermund og Nye Borgerlige har valgt at stå udenfor. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

For anden gang i denne uge er Dansk Folkeparti rykket tættere på Nye Borgerlige i en meningsmåling

Efter adskillige måneder, hvor Nye Borgerlige har ligget langt foran Dansk Folkeparti i meningsmålingerne, nærmer de to partier sig nu hinanden. Nye Borgerlige ser ud til at tabe pusten, og Dansk Folkeparti går frem i forhold til tidligere målinger, selv om der stadig er et stykke vej til valgresultatet på 8,7 procent i 2019.

Mandag gav en Voxmeter-måling 6,7 procent til Dansk Folkeparti og 7,0 til Nye Borgerlige, og i dag bringer B.T. en YouGov-måling, hvor DF får 7,8 procent, mens Nye Borgerlige får 8,8 procent. Nye Borgerlige har ellers i flere måneder scoret over 10 procent i YouGovs målinger, så det er – med B.T.s ord – “et hak i tuden” til Pernille Vermund & co.

“Det svarer til en statistisk signifikant tilbagegang på næsten tre procentpoint sammenlignet med sidste måling i maj,” skriver B.T.

Kommentator: God måling for DF

Avisens politiske kommentator, Søs Marie Serup, siger om DF i målingen:

“Det er faktisk en god måling for Dansk Folkeparti, der kan se, at det virker at kæmpe lidt tilbage. Kristian Thulesen Dahl har været effektiv i Folketingets spørgetime, og de har været med om bordet i coronaforhandlingerne og kommunikeret mere fokuseret,” siger hun.

Søs Marie Serup mener, at Nye Borgerlige betaler en pris for at stå udenfor de genåbnings-aftaler, som DF er en del af:

“Man har formået at blive væk i coronadiskussionen, og de øvrige partier har leveret de gode nyheder til danskerne, der har hungret efter en mere normal hverdag. Det kan have smittet af,” siger hun.

YouGov-målingen i B.T. kan ses her

I et beregnet gennemsnit af alle målinger i maj, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget, er der i øvrigt heller ikke ret stor afstand mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Her ligger DF på 6,0 procent, mens Nye Borgerlige ligger på 6,9 procent.

Det Konservative Folkeparti er i denne måling stadig det største parti i blå blok med 14,9 procent, mens Venstre ligger på 12,1. I YouGovs måling i B.T. får de konservative 14,1 procent, mens Venstre får 11,6. Dermed må Venstre konstatere, at det tilsyneladende var en enlig svale, da Voxmeter i mandagens måling gjorde Venstre større (13,3 %) end Det Konservative Folkeparti (13,0 %).