DF: God idé at sende jihadister i forvaring | Kinesiske kokke misbruges på restauranter i Danmark

0
1546
IS-krigere i Syrien. Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

DF: God idé at sende jihadister i forvaring

DFs Peter Skaarup bakker op om forlag fra juraekspert, der foreslår forvarringsstraf til hjemvendte syriensjihadister

IS-KRIGERE | Under en høring i Folketinget i sidste uge foreslog juraeksperten Henning Fuglsang Sørensen, at danske domstole skal have mulighed for at sende hjemvendte Syrien-jihadister i tidsubestemt forvaring.

”Min opfattelse er grundlæggende, at hvis de eksempelvis har kæmpet mod Danmark eller tilsluttet sig Islamisk Stat, så har de demonstreret en adfærd, der giver anledning til at overveje, om de hver især er for farlige til at have på fri fod,” siger Henning Fuglsang Sørensen til Berlingske.

Hos Dansk Folkeparti nikker man ja til ideen om at straffe fremmedkrigere med forvaring, hvis de vender tilbage til Danmark.

»Vi vil spørge justitsministeren, om det ikke er på tide, at vi benytter os af det gode forslag,« siger DFs gruppeformand Peter Skaarup til Berlingske.

Dennis Flydtkjær, skatteordfører (DF). Foto: Steen Brogaard

 

Flydtkjær: Vi bør tage hensyn til lodsejerne

Placering af nye højspændingsmaster tager mere hensyn til naturen end mennesker, mener berørte borgere

ELMASTER |Linjeføringen af de nye højspændingsmaster, der skal sættes op mellem Holstebro og den dansk-tyske grænse vækker bekymring hos mange lokale, der ikke føler sig hørt af myndighederne. I dagens udgave af Jyllands-Posten fortæller flere, at de føler, at hensynet til naturen vægter højere end hensynet til de mennesker, der bliver berørt af ledningernes placering.

Dennis Flydtkjær, skatteordfører for Dansk Folkeparti, forstår bekymringen.

»Vi bør tage større hensyn til lodsejerne og spørge dem, hvordan de helst vil have trukket linjen. Så kommer den til at slå mere zigzag, men det er kun en god idé,« siger han til JP.

Læs mere i Jyllands-Posten her. (NB: Kræver abonnement)

Arkivfoto

Snyd med beløbsordning: Kinesiske kokke misbruges på restauranter i Danmark

Kinesiske restauratører henter kokke til Danmark ved at misbruge beløbsordningen. Lønnen er ned til 20-25 kroner i timen

MENNESKEHANDEL | Hundredevis af kinesiske kokke i Danmark arbejder 80 timer om ugen for en timeløn på helt ned til 20 kroner i timen. Det skriver Fagbladet 3F. Kineserne kommer til Danmark på den såkaldte beløbsordning, som indebærer, at borgere udenfor EU kun kan få arbejde i Danmark, hvis de får mere end 35.582 kroner om måneden. Men ordningen bliver misbrugt massivt. I følge Fagbladet 3F og DR, som sammen har gravet i området, udnytter sushirestauranter og kinesiske spisesteder over hele landet ordningen til at ansætte kinesiske kokke under groteske forhold. Arbejdsdagene er typisk over 12 timer med blot to månedlige fridage, og lønnen er på 7-9.000 kroner om måneden efter skat, svarende til en timeløn på 20-25 kroner. Der er også eksempler på, at kokke i månedsvis har måtte sove i køkkenet, selv om de var blevet lovet en bolig.

I følge Fagbladet skal de kinesiske kokke ofte betale 100.000-300.000 kroner tilbage til mellemmænd, der har skaffet dem jobbet, og de har ofte en ægtefælle med, som arbejder gratis. Derfor kan de på papiret leve op til kravene i beløbsordningen.

Læs mere her.

Konferencen, som Atlantsammenslutningen nu har set sig nødsage til at aflyse.

Dansk NATO-konference aflyst – USA’s ambassadør ville ikke acceptere Trump-kritisk taler

Den amerikanske ambassadør i Danmark modsatte sig, at den Trump-kritiske forsker Stanley Sloan skulle tale på konference på Frederiksberg

NATO & TRUMP | En konference i anledning af 70 året for NATO, der tirsdag skulle have været afholdt på Frederiksberg, er blevet aflyst. Årsag: Den amerikanske ambassade, som var medarrangør sammen med Atlantsammenslutningen, ville ikke acceptere, at en Trump-kritisk forsker skulle holde en tale på konferencen. Det meddelte USAs ambassadør Carla Sands i lørdags, og derefter valgte Atlantsammenslutningen at aflyse hele konferencen.

Den Trump-kritiske forsker hedder Stanley Sloan. Han var personligt inviteret som taler, men lørdag fik han besked på, at han var uønsket.

“Jeg er lamslået og bekymret for vores land,” skriver han i en kommentar på twitter.

Stanley Sloan har i stedet lagt den tale ud på Facebook, som han skulle have holdt på konferencen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) samt Morten Østergaard (RV), Pia Olsen Dyhr (SF), Pernille Skipper (Enh.) og Uffe Elbæk (Alt.) og ordførere, da Regeringen, Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet præsenterer aftaleN om finansloven. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Avis: Regningen for finanslovens gaver holdes skjult

Berlingske kritiserer i en leder regeringen og dens støttepartier for ikke at fortælle, hvad den røde finanslov kommer til at koste

GAVEBOD | Gaver har en pris, konstaterer Berlingske i en leder. Men hvad prisen er for de mange gaver, som deles ud af regeringen og dens røde støttepartier i finansloven for 2020, er ikke til at gennemskue, mener avisen. For selv om man i et fakta-ark kan læse, at der er skatte- og afgiftsforhøjelser på op til 2,5 mia. kroner i 2020 – og at de vil stige til 3,5 mia. kr. på længere sigt – så er det kun en del af finansieringen. Den fulde finansiering ”stammer delvist fra fugle på taget”, mener Berlingske. Dertil kommer konsekvenserne i form af reduceret arbejdsbud og vækst. Finansloven vil således have en varig negativ effekt på arbejdsudbuddet på 1300 personer, fremgår det.

”Forligspartiernes manglende fokus på og formentlig også manglede viden om finanslovens samlede skadevirkninger på samfundsøkonomien er bekymrende,” skriver Berlingske.

POLITISK KALENDER – fredag den 28. november 2019

10:15 Fængsling udløber for hjemsendt syrienkriger
Københavns Byret skal mandag afgøre, om varetægtsfængslingen af Ahmad Salem el-Haj skal forlænges. el-Haj sigtes for trussel om terror og for opfordring til forbrydelser samt for ulovligt ophold i Syrien.

Demonstration i Madrid i forbindelse med klimatopmødet. Foto: REUTERS/Javier Barbancho

COP25 går ind i den afsluttende uge
FN’s klimatopmøde COP25 går ind i anden og afsluttende uge i den spanske hovedstad Madrid. Klimatopmødet afsluttes 13. december

TWITTER & FACEBOOK

DFs næstformand Søren Espersen svarer på kritik fra Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen i Meld & Feldsagen: