DF: Nyt fattigdomstilskud er en klar lempelse af udlændingepolitikken

0
3581
Indenrigs- og socialminister Astrid Krag (S) fortæller om det nye tilskud i en video på regeringen.dk.

Familier, der er ramt af kontanthjælpsloftet eller er på integrationsydelse, får nu et ekstra tilskud til deres børn. “Det vil utvivlsomt gøre Danmark til et mere attraktivt sted at søge til,” siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl

Regeringen er i fuld gang med at rulle udlændingestramningerne tilbage. Det konstaterer Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, efter at regeringen og dens støttepartierne Radikale, Enhedslisten og SF tirsdag formiddag præsenterede en aftale om et nyt, midlertidigt børnetilskud til familier, der er på integrationsydelse eller ramt af kontanthjælpsloftet.

Aftalen betyder, at familier på integrationsydelsen fra og med august hver måned vil få 700 kr. ekstra pr. barn i alderen 0-14 år. For familier ramt af kontanthjælpsloftet er tilskuddet på 600 kr. pr. barn hos enlige og 550 kr. i familier med to voksne.

Derudover vil enlige forsørgere få et supplerende tilskud på 650 kr. månedligt.

Kristian Thulesen Dahl ser aftalen som et klart brud på den stramme udlændingepolitik, som Socialdemokratiet ellers sagde de bakkede op inden valget:

“Løftet var ellers at holde fast i den stramme udlændingepolitik. Men skridt for skridt lempes. I dag i forhold til ydelserne, som sættes op. Det er ærgerligt at se vores stramninger blive rullet tilbage. Det vil utvivlsomt gøre Danmark til et mere attraktivt sted at søge til. Og det var ikke, hvad Socialdemokratiet stillede danskerne i udsigt før valget i juni,” skriver DF-formanden på facebook.

“Det vil utvivlsomt gøre Danmark til et mere attraktivt sted at søge til”

Kristian Thulesen Dahl, formand, Dansk Folkeparti
14.300 familier med ca. 27.900 børn vil få glæde af det nye ekstra tilbud, der indføres virkning fra august. Illustration: Regeringen.dk

Minister: Ikke en lempelse

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) afviser, at det nye tilskud er en lempelse af udlændingepolitikken:

“Jeg accepterer ikke den præmis. Det handler ikke om udlændingepolitik. Det handler om, at børn skal have en god opvækst,” siger ministeren til DR.

Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen er også kritisk overfor den nye aftale:

“Det var alligevel hurtigt, lempelserne i udlændingepolitikken kom fra S-regeringen. Flere penge til bl.a. arbejdsløse indvandrere. Det er den helt forkerte vej at gå. Vi har et aldeles rimeligt kontanthjælpssystem. S-regeringens opgør med kontanthjælpsloftet betyder, at det ikke længere vil kunne betale sig at tage et arbejde,” skriver han på facebook.

Aftalen koster i følge regeringen 250 millioner kroner om året og forventes at gå til ca. 27.900 børn. Det nye tilskud vil løbe, mens regeringen venter på konklusionerne fra ydelseskommissionen, der senest i juni 2020 skal komme med forslag til fremtidens ydelser.