DF-formand: Konservative kan udløse større EU-regning til danskerne

0
3117
Søren Pape Poulsen (K) fotograferet under tirsdagens spørgetid med statsminister Mette Frederiksen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen kritiserer, at de konservative har sikret flertallet bag regeringens mandat til at forhandle et større EU-budget

Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape Poulsen møder hård kritik fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, efter at de konservative tirsdag leverede de mandater, som sikrer, at regeringen nu har flertal til at kunne forhandle om et nyt EU-budget og om den genopretningspakke, der kan ende med at sende milliarder af euro til Sydeuropa.

“De konservative springer nu ud som et parti, der i virkeligheden er den danske baggrund for, at der kan komme et meget større EU-budget med en meget større regning til skatteyderne. På paradoksal vis har de konservative nu givet statsministeren rummet for at acceptere et langt større EU-budget og en større dansk EU-regning,” siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

“De konservative springer nu ud som et parti, der i virkeligheden er den danske baggrund for, at der kan komme et meget større EU-budget”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand, til Politiken
Kristian Thulesen Dahl (DF) under tirsdagens spørgetime med statsminister Mette Frederiksen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

“Han kører et dobbeltspil”

Han beskylder samtidig den konservative partiformand Søren Pape Poulsen for at “køre et dobbeltspil” i EU-spørgsmålet. Det siger han med henvisning til, at Pape Poulsen i folketingssalen har bedt statsminister Mette Frederiksen bekræfte, at det kun er regeringen, der har ansvaret for finansieringen af en eventuel ekstraregning til EU. Ikke de partier, der bakker regeringens forhandlingsmandat o.

“Han kører et dobbelt spil. Noget andet ville være, og det ville være helt reelt, hvis han sagde, at de konservative ønsker et højere EU-budget, og at det selvfølgelig koster nogle penge fra Danmark, og at det tager han også ansvaret for. Men det vil han ikke. Han vil give danskerne det indtryk, at han er på den anden side af det spil,” siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

Søren Pape Poulsen afviser kritikken:

“Thulesen Dahl taler jo ud fra, at han vil ud af EU. Han taler til sine vælger og det er bare helt i orden, Jeg er bare uenig,” siger den konservative formand til Politiken.