DF forlader forhandlinger: Plan om kæmpevindmøller og solcelleparker vil ødelægge det danske landskab

0
3597
Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt.

DF har onsdag eftermiddag meddelt klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M), at partiet forlader forhandlingerne om energiparker på land. “Den grønne omstilling må ikke ske på bekostning af miljø og natur,” siger DFs formand Morten Messerschmidt

Udsigten til naturødelæggende solcelleparker og skæmmende høje kæmpevindmøller har onsdag fået Dansk Folkeparti til at meddele klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M), at partiet udtræder af de igangværende forhandlinger om energiparker på land.

I følge regeringens oplæg skal der frem mod 2030 ske en firedobling af arealet med sol- og landvindenergi i Danmark, men det vil medføre uoprettelig skade på naturen, mener Dansk Folkeparti. Samtidig er DF skuffede over, at regeringen ikke vil lade kernekraft indgå som en del af forhandlingerne.

“I Dansk Folkeparti er vi tilhænger af den grønne omstilling. Men vi vil ikke acceptere at det danske landskab ødelægges. Solceller skal være at finde på bygninger og inde i byerne, hvor de ikke skæmmer naturen, og vindmøller skal stå på havet. Men måske endnu vigtigere er det, at vi er åbne også for nye teknologier som 4. generations kernekraft, der i de kommende år forventes at bliver introduceret på markedet. Det har der ikke været nogen vilje til at lade indgå i planlægningen frem mod 2030, og det betragter jeg som en stor fejl,” siger Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt, der er sit partis klima- forsynings- og energiordfører.

“Vi vil ikke acceptere at det danske landskab ødelægges”

Dansk Folkeparti efterlyser desuden, at regeringen fremlægger en samlet plan for udbygningen elnettet, som allerede i dag begynder at være overbelastet.

“Det giver ingen mening at planlægge en kæmpe udvidelse af elproduktionen uden også at have vished for, at den grønne strøm kan komme rundt i samfundet. Vi har ad flere omgange efterlyst en sådan plan, men vi har ikke fået noget svar. I vores optik er det useriøst at planlægge en fremtidig udvidelse af sol- og vindenergi uden også at have en plan for distributionen,” siger Morten Messerschmidt.