DF: Forbyd offentligt ansatte at bære islamiske tørklæder

0
4332
Offentligt ansatte skal ikke have lov at bære religiøs hovedbeklædning som det muslimske tørklæde i arbejdstiden, mener DF.

Dansk Folkeparti vil have et forbud mod at offentlige ansatte bærer det islamiske tørklæde i arbejdstiden. Det er et tegn på underkastelse og en opdeling i rettroende og ikke rettroende,” lyder det i beslutningsforslag fra DF

Det islamiske tørklæde et tegn på underkastelse og en opdeling i rettroende og ikke rettroende. Derfor hører det ikke hjemme på offentlige arbejdspladser, mener Dansk Folkeparti, som nu har stillet et beslutningsforslag om at indføre tørklædeforbud for offentligt ansatte.

DF henviser i forslaget til Koranen, hvor der blandt andet i sura 33, vers 59, står:

“Profet! Sig til dine hustruer og dine døtre og til de troendes kvinder, at de skal trække noget af deres overklædning ned over sig. Således vil de lettest blive genkendt og ikke blive forulempet. Gud er tilgivende og barmhjertig.”

Dét og andre koranvers understreger i følge DF, at tørklædet er meget mere end bare end et stykke stof:

“Det viser, at man er rettroende muslim, og tørklædet sikrer en mod forulempelser. Bærer man det islamiske tørklæde, accepterer man altså præmissen om, at det at bære tørklædet er en forudsætning for at kunne være i fred. Det er dermed et tegn på underkastelse i henhold til Koranens ord,” skriver DF i forslaget, som udlændingeordfører Pia Kjærsgaard er ordfører på.

“Det viser, at man er rettroende muslim, og tørklædet sikrer en mod forulempelser”

Uacceptabelt signal

DF mener det er uacceptabelt, at offentligt ansatte signalerer, at man ikke er rettroende, hvis man ikke bærer tørklædet og at man bør tildække sig, hvis man vil undgå at blive forulempet.

”Vi kan som samfund ikke godtage disse årsager til at bære tørklædet, og forslagsstillerne finder det ikke foreneligt med at besidde et offentligt hverv, at man så tydeligt signalerer, hvordan man synes at man skal behandles, hvis man ikke er behørigt tildækket. Folk, der besidder offentlige stillinger, skal signalere upartiskhed ikke blot i tale, men også i handling. Og her finder forslagsstillerne det ikke rimeligt, at det offentlige skal understøtte en religiøs forståelse af underkastelse,” lyder fra DF i beslutningsforslaget.

At det er et beslutningsforslag betyder, at regeringen – hvis forslaget bliver vedtaget – skal fremsætte et lovforslag, baseret på beslutningsforslaget. Det skal i givet fald ske i dette folketingsår.

Hele forslaget kan læses her

Læs også:

Jaleh skulle bære tørklæde som barn i Iran: “Vi svigter pigerne, hvis vi ikke forbyder tørklædet”