DF er igen større end NB i måling

0
3028
DFs formand Kristian Thulesen Dahl på årsmødet i Herning. Carsten Lundager

Nye Borgerlige dykker fra 9,3 % til 5,6 % i den nyeste måling, som Epinion har lavet for Altinget og DR. Dansk Folkeparti er nu større end Nye Borgerlige

Det er tilsyneladende slut med konstant fremgang i meningsmålingerne for Nye Borgerlige, som har været helt oppe og runde 9-10 procent i enkelte målinger.

I sidste uge blev Nye Borgerlige overhalet af Dansk Folkeparti i en måling fra Voxmeter – NB fik 5,7 % og DF fik 6,3 % – og nu er der landet endnu en måling, hvor Vermund & Co. får baghjul af DF.

Det er Epinion, der for Altinget og DR har lavet en måling blandt 1551 personer i perioden 21. september til 29. september. Her får Nye Borgerlige 5,6 %, mens Dansk Folkeparti får 6,2 %. Til sammenligning fik DF 5,5 % i Epinions måling i august, mens Nye Borgerlige dengang kunne sole sig i 9,3 % opbakning.

Der er en statistisk usikkerhed på 1,1 procentpoint i forhold til Nye Borgerlige, så NB kan godt være større end DF. Men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at NB går så meget tilbage og DF går frem, når målingen er gennemført i dagene efter Dansk Folkepartis årsmøde, hvor medierne havde massiv fokus på krise og uenigheder i DF.

Kommentator: Overraskende

“Nye Borgerlige har ikke lavet graverende fejl på det sidste, men partiet svinger meget i målingerne, i nogle målinger er de oppe på 10 procent, og i andre er de nede omkring 5 procent. Der er endnu ikke et fast vælgersegment for Nye Borgerlige, så opbakningen er ret afhængig af, hvordan det går de konkurrerende partier,” siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, til Altinget.dk.

“Derfor er det også overraskende, at Nye Borgerlige går tilbage, mens Dansk Folkeparti går en my frem efter partiets kaotiske årsmøde. Så det bliver spændende at følge de næste målinger,” siger han.

Epinions måling viser i øvrigt, at Konservative igen er lidt større end Venstre. I august var Venstre 1,6 procentpoint større end Konservative, men i den nyeste måling får Konservative 14,5 %, mens Venstre får 14,2 %.