DF: Er forsvarsministeren gået i krig med hele forsvaret?

0
1389
Forsvarsminister Trine Bramsen. Foto : Keld Navntoft/2019

Dansk Folkepartis undrer sig over udtalelse fra forsvarsminister Trine Bramsen. De mener, at ministeren mistænkeliggør de mange ansatte i forsvaret, som dagligt gør en fantastisk indsats

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) blev i sidste uge interviewet af Politiken om de mange skandalesager i Forsvaret. Her ville ministeren ikke afvise, at hun ligger i krig med sit system – “Det kommer an på, hvordan du definerer det system”, svarede hun på et spøgsmål fra Politiken – og det får i dag i Jyllands-Posten Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup og forsvarsordfører Bent Bøgsted til at stille spørgsmålet: Er forsvarsminister Trine Bramsen gået i krig med hele det danske forsvar? De mener, at ministerens udtalelser er meget bekymrende:

“For hvad mener ministeren egentlig – er hun i krig med sit departement? Er hun i krig med hele Forsvaret? Eller er hun, som hun bør være, i krig med de brodne kar, der har svindlet og bedraget?,” skriver Skaarup og Bøgsted – og fortsætter:

“Forsvarsministeren bidrager dermed til en unuanceret mistænkeliggørelse af alle vores dygtige soldater, og vi frygter, at hun også bidrager til, at nogle dele af befolkningen får det indtryk, at der generelt i Forsvaret er et lumpent forhold til sandhed og ordentlighed,” skriver de.

“Forsvarsministeren bidrager dermed til en unuanceret mistænkeliggørelse af alle vores dygtige soldater”

Peter Skaarup og Bent Bøgsted i Jyllands-Posten
Bent Bøgsted, forsvarsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

DF: Nej tak til politikerstyret forsvar

Trine Bramsen sagde også, at hun vil have politikerstyre i forsvaret. Den udtalelse finder de to DF-politikere også bekymrende:

“Det lyder som en minister, der nu vil til at politisere og bedrive urimelig styring ned i mindste detalje i alle afkroge af Forsvaret – det lader sig simpelthen ikke gøre i en virksomhed med mere end 20.000 ansatte. Man får desværre indtryk af en minister, der har mistet tilliden til soldaterne. En tillid, der ellers er forudsætningen for et godt samarbejde med Forsvaret,” skriver Peter Skaarup og Bent Bøgsted.

De to DF-politikere kalder skandalerne om bl.a. nepotisme og bestikkelse for en skamplet på Forsvarsministeriets renommé. Men det skal ikke skygge for den fantastiske indsats, “som vores uniformerede mænd og kvinder dagligt løser til gavn for vores fælles sikkerhed”, skriver de:

“Tusindvis af danske soldater arbejder dagligt for danskernes tryghed og velfærd – inden for rigsfællesskabet såvel som rundtomkring på kloden. Vi skylder dem vores dybeste anerkendelse og taknemmelighed,” skriver Peter Skaarup og Bent Bøgsted i Jyllands-Posten.

Interviewet med Trine Bramsen i Poliitken kan læses her (Kræver abonnement)