DF efterlyser en plan til minkavlerne

0
1322
Minkavler Esben Brødbæk og hans folk er i fuld gang med at pelse mink ved Holstebro. Det sker i et kapløb med tiden. Esben Brødbæk frygter at havne i smittezonen, så han tvinges til at skulle destruere sine mink. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

De danske minkavlere må indtil videre kigge langt efter en plan for genopretning af deres hårdt trængte branche. DF mistænker regeringen for bevidst at nøle med en plan

Måske er det ikke så mærkeligt, at regeringen nøler med en plan for genopretning af det hårdt ramte minkerhverv. I hvert fald ikke hvis man spørger Dansk Folkeparti, som savner en plan for, hvordan regeringen vil hjælpe minkavlerne, som i disse uger må lade millioner af dyr aflive på grund af coronasmitte.

”Jeg tror, det sker for at tækkes SF og Enhedslisten,” siger Dansk Folkepartis landbrugsordfører Lise Bech til Effektivt Landbrug.

Både SF og Enhedslisten har flere gange udtalt, at de er imod minkavl og helt ønsker at afvikle erhvervet i Danmark.

SFs Carl Valentin på til åbent samråd om coronasmitte blandt mink i sidste uge. SFeren mener, at minkproduktion skal forbydes i Danmark. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Flere gange har der været tvivl om myndighedernes måde at håndtere smitteudbruddet på. Senest i weekenden, hvor Fødevarestyrelsen flere steder havde lagt døde, smittede mink på åbne arealer, fordi der ikke er plads nok i containerne. Det skrev Finans.dk blandt andet.

”På den ene side siger regeringen, at de gerne vil have minkavl i Danmark, men på den anden side gør de det ikke på en ordentlig måde,” siger Lise Bech til Effektivt Landbrug.

Hun savner en hjælpende hånd til minkavlerne.

I alt er indtil videre 191 minkfarme smittet med Corona. Heraf har man aflivet på 53. Men yderligere 33 minkfarme under mistanke.