DF afviser regeringens børneudspil: Tvang skal ikke være et mål

0
1807
Arkivfoto

For at løse problemerne på anbringelsesområdet foreslår Dansk Folkeparti at sætte fokus på forebyggelse og støtte til familierne – ikke med mere tvang, som er regeringens bud.

Systemet svigter i dag anbragte børn.

Sådan skriver Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og socialordfører Karina Adsbøl i et fælles indlæg i Kristeligt Dagblad.

Regeringen har for nylig præsenteret et udspil kaldet ”Børnene først”, som skal gøre op med problemerne på anbringelsesområdet, og måden, det skal gøres på, er med mere tvang, flere tvangsanbringelser og flere tvangsbortadoptioner.

Det er Dansk Folkeparti uenig i.

”Det kan da aldrig være et mål i sig selv. Her er Socialdemokratiet helt på gal kurs – som om børnene ikke er familiens, men statens, ” siger Kristian Thulesen Dahl og Karina Adsbøl i indlægget i Kristeligt Dagblad.

”Det er det, der ligger i det. Regeringen har udlagt det sådan, at forældrene er fjenden”.

Fokus på familien

Dansk Folkeparti mener, at løsningerne på anbringelsesområdet skal findes i fokus forebyggelse og støtte til familien med nye tiltag. Det kan for eksempel være anbringelser som familie i stedet for anbringelser af kun barnet.

I langt højere grad skal forældrene tænkes som en del af løsningen, hvis de er i stand til det, og ikke nødvendigvis som modstanderen.

”Tvangsfjernelse kan desværre i nogle tilfælde være et nødvendigt skridt. Og så skal det tages. Men det er også det sidste ultimative skridt. Og derfor skal det kun tages, når der ikke er andre muligheder,” siger Kristian Thulesen Dahl og Karina Adsbøl i indlægget.

Ifølge Dansk Folkeparti må tvangsanbringelser og tvangsbortadoptioner aldrig blive et mål i sig selv.