DF afviser forslag om særbehandling til politikere

0
2255
Vaccinerne skal først og fremmest gå til ældre og syge, mener Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup. Her er det 83-årige Jytte Margrethe Frederiksen, der bliver vaccineret på Omsorgscentret Kærbo i Ishøj. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstres Jan E. Jørgensen foreslår, at ledende politikere skal skubbes foran i vaccine-køen. Det afvises af Dansk Folkeparti, som kalder idéen ’udansk’

Ledende politikere i Danmark skal sendes foran i vaccine-køen. Sådan lyder forslaget fra Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen, der også mener, at politikerne for længst burde være blevet vaccineret mod covid-19.

Det skriver Politiken.

Ifølge Venstre-politikeren handler det om at sikre folkestyret. Han mener, at i hvert fald regeringsmedlemmer, sundhedsordførere og partiledere burde vaccineres, da de har vigtige møder og drøftelser, som fungerer bedst fysisk.

I modvind 

Forslaget vækker dog ikke begejstring i Folketinget. Både Jan E. Jørgensens eget parti, Venstre, og flere partier på den borgerlige fløj afviser det pure.

”Vaccinerne skal først og fremmest gå til de ældre og kronisk syge, og udrulningsplanen skal ikke forstyrres ved at give særbehandling til politikere,” siger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup til Politiken.

Han kalder forslaget ’udansk’.

”Det er ikke rimeligt, at nogle skal foran i køen, og jeg synes heller ikke, vi kan forsvare det over for danskerne, at nu skal vi vaccinere folketingsmedlemmer, som i forvejen er privilegerede ved nærmest at have et testcenter i Folketinget. Jeg tror, vi kommer til at skyde os selv i foden,” siger Peter Skaarup.