Det er på sin plads at sige tillykke

0
2295
Lars Vestergaard

…til den nye regering. Men det ser sort ud for folkekirken med valget af en kultur- og kirkeminister, der har været med til at godkende byggeriet af Erdogan-moskéen under navnet Aysofia-Moskéen i Allehelgensgade i Roskilde, skriver Lars Vestergaard

Af Lars Vestergaard
Medlem af Vesterbro Lokaludvalg, DF

Det er på sin plads at sige tillykke til den nye regering.

Men hvilke signaler sender Mette Frederiksen mon i forhold til Danmarks værdimæssige grundlag?

Den nyudnævnte Kultur- og Kirkeminister Joy Mogensen er fungerende borgmester i Roskilde.

Joy Mogensen har senest gjort sig bemærket med den bedste af alle nyheder: Hun skal være solomor – ”jeg er blevet gravid med anonym donor”. Derefter fulgte et intermezzo efter partifællen Simon Simonsen kommenterede hendes nyhed med: ”Ulykkeligt vi er blevet så selvcentrerede og egoistiske”. Det var møntet på hendes aktive fravalg af en fader til hendes ufødte barn og barnets ret til at kende sin far. Simon Simonsens helt legale kommentar kostede ham næsten hans folketingskandidatur, efter Mette Frederiksen, kredsen for Indre By og Christianshavn og det socialdemokratiske kvindenetværk Helga, anført af Pernille Rosenkrantz-Theil prøvede at lukke ham ned og få ham fjernet. Kun den knappe tid til folketingsvalget reddede hans kandidatur.

Ovenstående er egentligt ikke særligt bemærkelsesværdigt; det er mere signalværdien i Mette Frederiksens udsagn: ”Jeg vil gerne være børnenes Statsminister….”. Den lader vi lige stå lidt.

Langt mere bekymrende er Joy Mogensens udnævnelse til Kultur- og Kirkeminister. Hun har i sit hverv som borgmester gjort ubodelig skade på Roskilde med godkendelsen af opførslen af Erdogan-moskéen under navnet Aysofia-Moskéen i Allehelgensgade i domkirkebyen.

Moskéen blev i sin tid modtaget med åbne arme af Roskilde Byråd, med kun to stemmer imod, nemlig Dansk Folkepartis to medlemmer, Holger Bernild og Merete Dea Larsen.

Den socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen tog det første spadestik til moskéen flankeret af den islamofile Roskildebiskop Peter Fischer-Møller, sammen med den tyrkiske ambassadør, repræsentant for staten Tyrkiet, som ejer og driver moskéen.

Joy Mogensen erkender siden over for Dagbladet Roskilde, at hun fra starten af kendte alt til den tyrkiske stats ejerforhold i forhold til Moskéen og udtaler efterfølgende: ”Nu har det ændret sig, og jeg er mere bekymret, end jeg havde været for år tilbage. Derfor er jeg også glad for, at mit parti støtter op om, at vi skal have en imam-uddannelse,” lyder det nu fra Joy Mogensen.

Det ser sort ud for Folkekirken med udsigten til sådan en Kultur- og Kirkeminister!

Ministrene er først og fremmest valgt ud fra, at de laver noget – siger Mette Frederiksen…. Nogle gange kan det også være en kvalitet IKKE at lave noget, hvis man skal dømmes ud fra sine handlinger – lad os håbe på Joy Mogensen bliver sådan en minister – for Danmarks skyld!