Derfor vil Støjberg have Ayaan Hirsi Ali som vidne i Rigsretten

0
2957
Inger Støjberg ankommer til tirsdagens møde i Rigsretssagen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg og hendes advokater vil have lov at føre den verdensberømte forfatter og islamkritiker Ayaan Hirsi Ali som vidne. ”Hun har en dyb forståelse for islams kvindeundertrykkende mekanismer,” siger Støjberg

Mens anklageren mener hun er irrelevant, så mener Inger Støjberg og hendes advokater, at den verdensberømte forfatter og islamkritiker Ayaan Hirsi Ali vil være yderst relevant som vidne i rigsretssagen mod Støjberg. Derfor brugte advokaterne en del af tirsdagen i Rigsretten til at argumentere for, at de skal have lov at føre Ayaan Hirsi Ali som vidne.

På sin nye hjemmeside, Inger.dk, hvor man kan få Inger Støjbergs daglige udlægning af rigsretssagen, forklarer den tidligere udlændinge- og integrationsminister, hvorfor Ayaan Hirsi Ali bør føres som vidne.

”Ayan Hirsi Ali har en enorm og dyb forståelse af islam, og de mekanismer, der gør, at kvinder ikke har de samme rettigheder, som man har i den vestlige verden. Og det mener jeg er helt afgørende for at forstå, hvad det var de piger, der kom til Danmark, havde med i bagagen. At de ikke nødvendigvis havde valgt hvem de skulle giftes med og at social kontrol og kulturel tvang har været en del af deres verden, inden de kom hertil,” siger Inger Støjberg.

”Ayan Hirsi Ali har en enorm og dyb forståelse af islam”

Inger Støjberg på Inger.dk
Ayaan Hirsi Ali talte på Dansk Folkepartis Årsmøde i Herning i 2010. Foto: Carsten Lundager

Ville giver pigerne et pusterum

Rigsretssagen handler om hvorvidt det var ulovligt, da Inger Støjberg som udlændinge- og integrationsminister i 2016 besluttede, at alle asylpar skulle adskilles, hvis bruden var under 18 år. På Inger.dk forklarer Inger Støjberg, at hendes beslutning handlede om at give de purunge brude et pusterum fra et ægteskab, de muligvis ikke havde valgt selv. Det er den situation, hun vil have Ayaan Hirsi Ali til at give et indblik i.

”Pigerne kom til en helt anden kultur, hvor piger og drenge, kvinder og mænd er lige meget værd. Jeg ønskede at give dem et pusterum så de kunne tænke over, om den mand, som de var blevet gift med og var kommet hertil sammen med og var noget ældre end dem, om det var en mand de ville forblive sammen med, eller som de ville skilles fra,” siger Inger Støjberg.

Somaliskfødte Ayaan Hirsi Ali har markeret sig som en af tidens største kritikere af islams kvindesyn. Senest med bogen ”Frit bytte” fra 2021, der beskriver, hvordan islam får mange muslimske mænd til at betragte kvinder i den vestlige verden som frit bytte.

51-årige Ayaan Hirsi Ali er tidligere hollandsk parlamentsmedlem og bor i dag i USA. Hun har flere gange været i Danmark, bl.a. talte hun på Dansk Folkepartis årsmøde i 2010. Ayaan Hirsi Ali har tidligere udtrykt støtte til Inger Støjberg i barnebrudssagen.