Demonstration for afskaffelse af racismeparagraffen

0
1598
Claes Theilgaard har taget initiativ til borgerforslag om at afskaffe racismeparagraffen. Over 4000 har indtil nu skrevet under.

Gruppe bag borgerforslag indkalder til demonstration imod racismeparagraffen på søndag i København

Søndag bliver der slået et slag for ytringsfriheden i Danmark. Det sker, når gruppen bag et borgerforslag om at afskaffe straffelovens paragraf 266 b,  kendt som racismeparagraffen, indkalder til en demonstration i København.

“Vi har oplevet fantastisk stor opbakning særligt på sociale medier den sidste måneds tid, og jeg er glad for, at så mange danskere har støttet vores borgerforslag. Nu er det tid til at gå på gaden og sprede det gode budskab om ytringsfrihed og fri debat,” siger initiativtager til borgerforslaget, Claes Kirkeby Theilgaard.

Over 4000 personer har skrevet under på borgerforslaget, der også har fået opbakning fra en række politiske profiler, herunder DFs Martin Henriksen og Søren Espersen. Med i gruppen bag borgerforslaget er også DFs Amina Sardar.

Racisme bekæmpes ikke med forbud

Claes Kirkeby Theilgaard, der er chefredaktør for den borgerligt-liberale netavis 180Grader og medlem af ytringsfrihedsorganisationen Index On Censorships Youth Advisory Board, forklarede forleden til ditOverblik, hvorfor han mener, at racismeparagraffen bør afskaffes:

”Jeg går ind for ytringsfrihed, også for ideer og ytringer, jeg er uenig i eller måske i virkeligheden afskyr. Racismeparagraffen er en rigtig dårlig måde til at bekæmpe racisme og anden diskrimination på. Det er meget bedre at tage debatten med dem, man er uenige med, fremfor at forsøge at gemme deres synspunkter væk,” sagde Claes Kirkeby Theilgaard.

Søndagens demonstration starter på Nørreport kl. 13:00, hvorefter den vil bevæge sig ad Frederiksborggade, over Dronning Louises Bro og ned ad Nørrebrogade. Undervejs vil der gøres ophold ved bl.a. Nørrebros Runddel og Nørrebro St. Under hele demonstrationen vil politiet være til stede. Går alt efter planen, vil demonstrationen være færdig kl. 15.00.

Læs mere om borgerforslaget her: afskafracismeparagraffen.dk