Antallet af superrige i Storbritannien overgås kun af USA og Kina. En dansk investor og Brexit-tilhænger i London mener, at de riges muligheder for at lave gode forretninger er nøglen til briternes succes 

”Det her lands succes har længe bygget på, at man var villig til at tage sig godt af de rige. Skabe muligheder for dem, så de skaber muligheder for andre. Og ikke være alt for misundelig,” siger en dansk investor, der selv med succes har investeret i London over de seneste tredive år.

”Og det er især de riges penge, der står bag kampagnerne for Brexit. Det kan godt være, at det er de fattige, der stemte os ud af EU. Men det var de rige, der betalte for de gode slogans,” tilføjer han.

Han ved godt, at nogle af hans holdninger virker provokerende. Også fordi han selv ønsker et Brexit, hvilket hans danske bekendte ikke kan forstå. Derfor har han bedt om ikke at blive nævnt ved navn, da han taler med ditoverblik.dk.

”Du kan jo spørge dig selv, hvem der tjener på Brexit. Hvis Storbritannien skal klare sig godt efter EU, er man nødt til at gøre endnu for de rige, så de bliver ved at investere. Og i al fairness så er det jo også den fremgang, der har skabt millioner af nye jobs i UK,” siger han videre.

Superrige

I 2018 kunne briterne tælle 145 milliardærer – i pund, vel og mærke – og dermed er det kun USA og Kina, der huser flere superrige. Over de næste to år ventes der en solid vækst i det dyre segment – alene blandt millionærer ventes det, at der kommer en tredjedel flere. Det har længe været sådan, at især London tiltrak mange af verdens rigeste og man har set dem komme i bølger – først fra Mellemøsten, så Rusland og nu Asien.

Måske mere interessant er det, at da avisen Sunday Times kiggede på de 1000 rigeste i Storbritannien, så havde 94 procent af dem selv skabt deres formuer. Blot få år tidligere var de rigeste blandt briterne typisk folk, der kom fra de gamle familier og havde arvet deres formuer.

”I det her miljø kan du stige op fra at være millionær til milliardær, hvis du har en god ide og arbejder hårdt – og er lidt heldig,” siger den danske investor.