Dansk Folkeparti styrker politikudviklingen på Christiansborg

0
3736
Alexander Søndergaard tiltræder senest 1. maj stillingen som chef for den nye politiske afdeling i Dansk Folkeparti.

DF opretter Politisk Afdeling, som får nuværende souschef i Forsvarsministeriets departement, 30-årige Alexander Søndergaard, som chef

Dansk Folkeparti vil styrke politikudviklingen og understøttelsen af partiets arbejde på Christiansborg. Partiet har derfor valgt at styrke organisationen med oprettelsen af en egentlig Politisk Afdeling som en del af partiets organisation på Christiansborg.

Det skriver DF i en pressemeddelelse.

Til at stå i spidsen for den nye afdeling har Dansk Folkeparti valgt at ansætte Alexander Søndergaard, der tiltræder som chef for Politisk Afdeling senest 1. maj.

”Med oprettelsen af Politisk Afdeling og ansættelsen af Alexander Søndergaard styrker vi politikudviklingen i Dansk Folkeparti og bistanden til folketingsgruppen for at tilsikre, at Dansk Folkeparti bliver ved med at være en nyskabende og markant stemme i dansk politik”, siger pressechef Jesper Beinov i forbindelse med ansættelsen.

48-årige Jesper Beinov, der tiltrådte i februar, har øverste ansvar for såvel Pressetjenesten som Politisk Afdeling, der tilsammen udgør knap 20 medarbejdere. Før det har Beinov været mangeårig Kultur-, Debat- & Navneredaktør ved Berlingske Tidende og senest med en baggrund som særlig rådgiver i Finansministeriet og Forsvarsministeriet for Claus Hjort Frederiksen.

Siden 1. marts i år er Beinov i pressetjenesten blevet sekunderet af cand.mag. Martin Gregers Arnoldus (38), der har flere års erfaring fra en stilling som Public Affairs-chef i Landbrug & Fødevarer.

Chef hentes i Forsvarsministeriet

Med Alexander Søndergaard får DF en chef med en baggrund som bl.a. officer i Forsvaret, der senest har været souschef i Forsvarsministeriets departement.

”Den vigtigste politiske opgave er at værne om Danmark og danskerne. Jeg glæder mig til at bidrage til dette arbejde hos Dansk Folkeparti og være med til at sætte en nationalkonservativ politisk dagsorden i Danmark”, siger Alexander Søndergaard.

Den nye chef for Politisk Afdeling har været en årrække i forskellige stillinger i Forsvarsministeriet, hvor han bl.a. har arbejdet med tværgående regeringsarbejde og topledelsesbetjening inden han fik selvstændigt ledelsesansvar. Søndergaard er 30 år, har en kandidatuddannelse i international sikkerhed og folkeret fra Syddansk Universitet samt uddannet premierløjtnant fra Hærens Officersskole.