Søren Søndergaard stopper som pressechef i Dansk Folkeparti

0
4168
Søren Søndergaard var pressechef for Dansk Folkeparti i 15 år. Han er i dag presse- og kommunikationschef i Danske Havne.

Søren Søndergaard har valgt at stoppe efter snart 15 år som Dansk Folkepartis pressechef. Han afløses af Jesper Beinov, der har været spindoktor for flere Venstre-ministre og redaktør på Berlingske

Han er den med afstand længst siddende pressechef på Christiansborg, men nu er det slut. Efter snart 15 år som Dansk Folkepartis pressechef stopper Søren Søndergaard efter eget ønske. Han fortsætter i en ny og endnu ikke defineret stilling i partiet.

Søren Søndergaard afløses af et velkendt navn på Christiansborg. Det er Jesper Beinov, der har været særlig rådgiver for flere Venstre-ministre, senest forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. 48-årige Jesper Beinov er cand. mag i historie og dansk og har en master i redaktionel ledelse. Han var 2006-2016 ansat på Berlingske, hvor han har været kultur-, debat- og navneredaktør og i en periode var chef for kollegiet af lederskribenter.

Søren Søndergaard fortæller, at han allerede i 2018 fortalte DFs formand Kristian Thulesen Dahl, at han ønskede at stoppe som pressechef, når det kommende folketingsvalg var overstået. På det tidspunkt havde han i 13 år været ansvarlig for medier, pressehåndtering, valg, kampagner og alt det andet, der følger med at være pressechef, og han havde lyst til at lave noget andet:

“Det har været rigtig, rigtig spændende, men nu er det også nok. Det er ikke et job, man skal pensioneres i. Man skal blive, så længe man kan bidrage med noget, og jeg synes, at nu har jeg haft ansvaret for den daglige medietrummerum og alt det andet, der påhviler en pressechef, længe nok,” siger Søren Søndergaard, der er 56 år, og tidligere har været direktør og chefredaktør for Søndagsavisen.

“Det har været rigtig, rigtig spændende, men nu er det også nok. Det er ikke et job, man skal pensioneres i”

Søren Søndergaard, afgående pressechef for DF

Hvad den snart tidligere pressechef skal lave for Dansk Folkeparti, når han udskifter sit legendariske kontor på 2. sal i Provianthuset med et andet på Christiansborg, er endnu ikke aftalt. Det skal han nu have en nærmere snak med DF-ledelsen om, siger han.

”Vi har ikke nået at snakke om, hvad det præcis er for en funktion jeg skal have. Men jeg har en lang liste af  ideer, og Kristian (Thulesen Dahl, red.) har sikkert også nogle ideer,” siger Søren Søndergaard.

Peter Skaarup ringede…

Hvordan den journalistuddannede Søren Søndergaard havnede i pressechef-stillingen i 2005, fortæller han i en større artikel i Berlingske, som netop er blevet offentliggjort på avisens hjemmeside. Her fortæller han, at han mødte Peter Skaarup og Kristian Thulesen Dahl som aahusiansk gymnasieelev i Fremskridtspartiets ungdom i 1980erne. Men efter tre år i FPU, forlod han politik, og han vendte først tilbage, da Dansk Folkeparti skulle bruge en afløser for nuværende næstformand Søren Espersen, der var partiets første pressechef fra 1995-2005:

“Jeg havde ikke været i nærheden af politik igen før 2005, hvor Peter Skaarup ringer til mig og spørger, om jeg skulle sidde og lege journalist hele mit liv. Jeg sagde, “det har jeg egentlig tænkt mig”, men så sagde jeg ja til en kop kaffe, og så kom jeg ind på Christiansborg, og jeg lod mig besnakke til, at det kunne egentlig også være interessant. Og det er der så gået 15 år med,” siger Søren Søndergaard.

Kristian Thulesen Dahl er fuld af  lovord om sin snart tidligere pressechef. Han fortæller Berlingske, hvorfor Søren Søndergaard har været så vigtig en person for DF:

“Det er hans engagement, hans ildhu, hans ihærdighed, hans nærvær, hans tilstedeværelse, der gør ham god,” siger Thulesen Dahl og fremhæver, at Søndergaard altid giver et ærligt svar:

“Og hvis han ikke kunne svare helt ærligt, har han sagt det. Der har ikke været noget bullshit,” siger Thulesen Dahl.

DF-formanden tilføjer, at det dårlige valgresultat i 2019 ikke skal plette Søndergaards eftermæle. For pressechefen har en stor aktie i den næsten uafbrudte fremgang, som DF har oplevet siden 2005:

“Man skal se på tiden siden 2005 og lægge mærke til, hvordan partiet har udviklet sig i den periode, og der har vi været i en rivende udvikling, og det har han bidraget meget, meget positivt til,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Søren Søndergaard stopper den 24. februar, hvor den nye pressechef Jesper Beinov tiltræder.