Christian Langballe vil gøre politisk comeback

0
2117
Christian Langballe. Foto: Steen Brogaard

DFs tidligere indfødsrets- og kirkeordfører Christian Langballe vil i Folketinget igen. DFs formand Kristian Thulesen Dahl har opfordret Langballe til at genopstille

En af dansk Folkepartis markante værdipolitikere vil tilbage i Folketinget. Christian Langballe, der efter otte år røg ud af Folketinget ved valget i 2019, har besluttet sig for at genopstille. Det fortæller han til TV Midt Vest.

“Jeg trækker i det politiske arbejdstøj igen, fordi jeg ked af den situation, som mit parti står i. Det gør ondt, at vi ligger så lavt i meningsmålingerne, og jeg mener, at der er behov for vitaminer og ilt. Det tror jeg på, at jeg kan tilføre partiet,” siger Christian Langballe til TV MIDTVEST.

Opfordring fra Kristian Thulesen Dahl

53-årige Christian Langballe, der er sognepræst i Tjele og Nr. Vinge sogne, har fået en opfordring fra DFs formand Kristian Thulesen Dahl til at fortsætte som folketingskandidat.

“Jeg har opfordret Christian Langballe til at genopstille. Det er vigtigt, at vi kan få ham med i gruppen. Han tilfører partiet bredde og kompetence. Han er også et kendt navn og ved at genopstille sender han et vigtigt signal om, at han tror på vores parti og på fremtiden,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV Midt Vest.

Et dansk nationalparti

Christian Langballe vil nu skrue op for sit politiske arbejde og han har klart bud på, hvordan DF kan vende den nuværende udvikling med dårlige meningsmålinger

“Som parti skal vi tilbage til vores udgangspunkt. Vi skal være et dansk nationalparti, der kerer sig om danskerne, og vi skal være tydeligt omkring vores DNA som borgerligt parti. Vi skal ud og minde folk om, hvad vi står for, og selvfølgelig kan vi lykkes med det. Hvis jeg ikke troede på det, så gjorde jeg ikke det her, siger han.

Christian Langballe har siden 2010 været folketingskandidat for DF i Viborg Østkredsen. Han var i juni 2020 tilbage i Folketinget for kort periode som suppleant for Dennis Flydtkjær.