Samlet blå blok til Mette Frederiksen: Udskriv nu det valg

0
4047
Seks partiledere står bag det åbne brev, som opfordrer statsministeren til at udskrive valg nu.

De seks borgerlige partiledere opfordrer i åbent brev statsministeren til at udskrive folketingsvalget nu. “Regeringen er handlingslammet og febrilsk,” skriver de

”Vi vil opfordre statsministeren til øjeblikkeligt at udskrive folketingsvalget. Der er brug for at give dansk politik en ny start, så vi kan få en regering, der på en ordentlig og saglig vis sætter handling bag sine ord”.

Sådan lyder det i et åbent brev, som lederne af de seks partier i blå blok har sendt til statsminister Mette Frederiksen (S).

Budskabet er klokkeklart: Valget skal udskrives nu, for S-regeringen er handlingslammet og har ikke længere opbakning fra et flertal i folketinget.

”Vi kan konstatere, at regeringen kaldes “magtfuldkommen” og “egenrådig” af sit eget
parlamentariske grundlag, som ikke længere har tillid til statsministeren, hvorfor regeringen ikke længere har et flertal bag sig i Folketinget. Noget andet er, at den situation tilsyneladende gør regeringen handlingslammet og febrilsk,” skriver de seks partiledere, hhv. Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti, Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne, Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti, Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige og Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance.

Handlingslammet regering

Partilederne nævner flere vigtige sager, som ikke bliver løst i øjeblikket:

  • De stærkt stigende el- og forbrugerpriser, som rammer alle danskere. De borgerlige partier har foreslået at sænke elafgiften til EU’s minimumssats, men indtil videre tøver regeringen.
  • Problemerne i sundhedssektoren, ”som efter tre års stilstand er stærkt udfordret”.
  • Forhandlingerne om psykiatrien, ”som blev varslet for tre år siden, men først er kommet i gang her 5 minutter i valgkamp”.

”Alt det kræver politisk handling, men regeringen har udskudt og ignoreret problemerne alt for længe. I det lys er det useriøst, at regeringen pludselig indkalder til en række forhandlinger om fx bandepakke og om det længe ventede løft af vores psykiatriindsats,” skriver partilederne.

De mener ikke at danskerne kan være tjent med den nuværende situation og slutter brevet sådan her:

” I det lys vil en samlet blå blok opfordre statsministeren til at få udskrevet valget nu. Der er brug for at søge et nyt mandat hos vælgerne”.