Anholdt i terrorsag var tilknyttet samme islamistiske gruppe som danske IS-krigere

0
2098
Politiet ankommer med en af de anholdte til dagens grundlovsforhør i København. Foto: Philip Davali / Scanpix 2019

En af de anholdte ved onsdagens antiterroraktion har i følge DR tætte relationer til flere danske IS-krigere. De kender hinanden fra den ekstreme, islamiske gruppe Milatu Ibrahim, som blev forbudt i Tyskland i 2012, men etablerede sig i Danmark i 2014

Mindst en af de personer, der er anholdt og sigtet for at planlægge et militant, islamistisk terrorangreb på dansk jord, har relationer til danske IS-krigere. Det skriver DR.

Der er tale om en mand i 20’erne, som torsdag i et grundlovsforhør blev sigtet for at have forsøgt at finansiere og købe pistoler, lyddæmpere og ammunition med det formål at begå terror på et ukendt sted i Danmark eller udlandet.

I følge DR har manden haft kontakt til den islamistiske gruppe Milatu Ibrahim, som flere af de dømte IS-krigere også har været i forbindelse med. Gruppen blev i 2012 forbudt i Tyskland som led i en aktion mod salafister. Det skete i følge BT med den begrundelse, at gruppen modarbejdede den forfatningsmæssige orden og opfordrede til vold. Gruppen etablerede sig i følge Ekstra Bladet i Danmark siden 2014. Den har bl.a. gjort sig bemærket med en video på YouTube, hvor muslimer opfordres til at bekæmpe demokratiet.

Politiet slog onsdag til med ransagninger og anholdelser på 20 adresser i seks af landets politikredse. Her på Ravnkildevej i Aalborg Øst. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Oplysningerne om den terrorsigtet har fået DFs retsordfører Peter Skaarup til skrive denne kommentar på Twitter:

“Ifølge DR har i al fald den ene af de terror-sigtede forbindelser til dansk-forbundne Islamisk Stat-krigere. Lad mig derfor gentage DFs politik på området: Ingen IS-krigere skal nogensinde lukkes ind i Danmark og terrordømte skal udvises for livstid”.

I alt er otte personer i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør og sigtet efter terrorparagrafen. Det drejer sig om seks mænd og to kvinder. To af mændene var indtil for nylig fængslet i en sag om brandstiftelse, og i følge DR rykkede politiet i april ud til deres adresser med bomberyddere. De to mænd blev løsladt 4. oktober.

Statsminister takker politiet

20 personer blev onsdag anholdt i en opmfattende antiterror-aktion i seks politikredse over hele landet. De 12 af disse er i dag blevet løsladt igen.

Statsminister Mette Frederiksen skriver på facebook om antiterroraktionen:

“Terrorister ønsker at skabe frygt og få os til at ændre den måde, vi lever på, ved at gøre os bange. Det er min vigtigste opgave at beskytte danskerne. Stå vagt om vores værdier. Derfor er jeg også utrolig taknemmelig for det store arbejde, politiet og PET dagligt udfører. De bekæmper dem, der truer os, så vi kan leve vores liv i frihed. Det er takket være dem, at vi ikke er blevet ofre for flere terrorangreb på dansk jord. Det fik vi bekræftet med gårsdagens aktion,” skriver Mette Frederiksen blandt andet.