Anders Vistisen stiller op til Folketinget

0
1406
Anders Vistisen på talerstolen til DFs årsmøde i Herning i 2021. Foto: Carsten Lundager

DFs tidligere europaparlamentariker Anders Vistisen er blevet valgt til ny folketingskandidat for DF i Hedenstedskredsen

Dansk Folkepartis tidligere medlem af Europaparlamentet, Anders Vistisen, bliver ny folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Østjyllands Storkreds. Anders Vistisen blev tirsdag aften valgt enstemmigt på et opstillingsmøde i Hedenstedkredsen.

“Det er en stor ære for mig at repræsentere DF i Østjyllands Storkreds ved det kommende folketingsvalg. Alle de gange jeg har været opstillet til politiske valg; by-, regions, folketings- og EU-valg, har vælgerne i det østjyske kunne stemme på mig, så det er i høj grad deres fortjeneste, at jeg i 10 år fra en ganske ung alder har haft det privilegie at være folkevalgt,” siger Anders Vistisen i en pressemeddelelse.

Han har tidligere været medlem af regionsrådet i Region Midtjylland og af byrådet i Randers Kommune.

”Der var derfor ingen tvivl i mit sind om, at hvis jeg igen skulle opstille, så vil det være for dét område, jeg har kæmpet og arbejdet for hele mit politiske liv,” siger han.

“Nu kan vi koncentrere os om politik”

Anders Vistisen sad i Europa-Parlamentet 2014-2019, de sidste tre år som gruppeformand. Han er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom og er for tredje gang blevet medlem af DFs hovedbestyrelse. Senest blev han medlem, da han i januar kom ind som suppleant i stedet for Jens Vornøe, som stoppede, fordi han er udnævnt til DFs nye partisekretær.

Anders Vistisen støttede Morten Messerschmidt i formandsvalgkampen og mener, at der nu er kommet ro på i partiet efter de seneste måneders uro med formandsvalg, frafaldne folketingsmedlemmer mv.

“Jeg tror på, at vi nu har fået ro på partiet og kan koncentrere os om at få vores gode politik i fokus. Jeg ser derfor også frem til at få gang i valgkampen og kæmpe for de værdier, som for ganske få år siden gjorde DF til Danmarks næststørste parti,” siger Anders Vistisen.

Den 34-årige folketingskandidat er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet og arbejder som Public Affairs Director i Grace PA. Privat er han gift med Mette og sammen har de to drenge.

Det næste folketingsvalg skal holdes senest den 2. juni 2023.