Alle partier enige: Minkskandalen skal kulegraves

0
1629
Folketinget torsdag den 10. december. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Alle folketingets partier enige om, at minkskandalen skal undersøges af særlig granskningskommission

Alle partier i Folketinget er nu enige om, at minksagen, hvor regeringen ulovligt har krævet alle mink i Danmark aflivet, skal kulegraves.

Kulegravningen skal ske via en såkaldt granskningskommission. Det er ikke en egentlig undersøgelseskommission, men den er mere vidtgående end for eksempel en advokatundersøgelse.

Granskningskommissionen blev besluttet torsdag på et møde i Udvalget for Forretningsordenen. Det er aftalt, at kommissoriet for undersøgelsen skal være på plads inden jul.

Dansk Folkeparti har presset på for at få en undersøgelseskommission. Selv om det ikke er endt med den store løsning, glæder DF sig over aftalen.

“Nu får vi en granskningskommission, der under ledelse af en dommer skal trænge til bunds i regeringens ulovligheder. Dejlig nyhed,” skriver DFs formand Kristian Thulesen Dahl på Twitter.

Kristian Thulesen Dahl på Twitter.

DFs gruppeformand Peter Skaarup har samme budskab:

“Endelig kom der en undersøgelse af regering på plads! Vigtigt for demokratiet. Ser frem til at løfte gulvtæppet!,” skriver han på Twitter.

Pia Kjærsgaard arbejdede i sin tid som folketingets formand for at få indført parlamentariske undersøgelser, så Folketinget bedre kan føre kontrol med regeringen. Granskningskommissionen svarer til en sådan parlamentarisk undersøgelse, siger hun:

“Ind imellem får man en lille sejr som politiker. Nu skal Statsministerens rolle i minkskandalen undersøges af en granskningskommission, som er en parlamentarisk undersøgelseskommission, som jeg arbejdede for, som Folketingets Formand. Skidt med navnet. Bare det sker,” skriver Pia Kjærsgaard på Twitter.