Alex Ahrendtsen: Den største trussel mod jøder kommer fra muslimske miljøer

0
1849
Justitsminister Nick Hækkerup (S) og kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede tirsdag regeringens handlingsplan mod antisemitisme på et pressemøde. Formand for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein (tv.), deltog i pressemødet, som fandt sted hos Det Jødiske Samfund i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringens handlingsplan mod antisemitisme danser rundt om den varme grød, skriver DFs folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen

En ny handlingsplan mod antisemitisme, som justitsminister Nick Hækkerup (S) og kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede tirsdag, kritiseres af Dansk Folkepartis folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen. De 15 punkter, der skal bekæmpe had og chikane mod jøder i Danmark, forholder sig nemlig ikke til det største problem: Truslen mod jøder fra muslimske miljøer.

“Vi kommer nemlig ikke uden om, at den største trussel i form af decideret fysisk vold kommer fra de muslimske miljøer, som vi ved er gennemsyrede af antisemitisme nedarvet gennem generationer,” skriver Alex Ahrendtsen i et indlæg i Kristeligt Dagblad.

Regeringens 15 punkts-plan indeholder bl.a. forslag om obligatorisk undervisning om Holocaust i folkeskolen og gymnasiet samt mere oplysning om jødisk kultur i skolerne. Desuden skal forskningen i antisemistisme styrkes, der skal være bedre vejledning i forbindelse antimitiske hændelser i skoler og på arbejdsplader, beskyttelsen af jøder og jødiske institutioner skal styrkes og der skal sættes ind “i særlige miljøer”, bl.a. ved at uddanne politiet i forebyggelse af radikalisering og antisemitisme.

Rundt om den varme grød

Men ingen steder nævnes, at problemet er størst i muslimske miljøer. Som Alex Ahrendtsen skriver: De 15 punkter danser rundt om den varme grød.

“Det er ganske rigtigt, at der også er ekstremistiske elementer uden for disse miljøer, som man så ved de senere års hærværk mod jødiske begravelsespladser i Aalborg og Randers. Men hvor disse kujonagtige aktioner heldigvis ikke indebar vold, så er de to værste anslag mod det jødiske miljø i 1985 og 2015 blevet begået af Palæstina-sympatisører,” skriver Alex Ahrendtsen.

“de to værste anslag mod det jødiske miljø i 1985 og 2015 blevet begået af Palæstina-sympatisører”

Alex Ahrendtsen. Foto: Carsten Lundager

Alex Ahrendtsen henviser til terrorangrebet den 22. juli 1985, hvor terrorister med palæstinensiske rødder sprængte bomber mod hhv. et amerikansk flyselskab og synagogen i København, og til Omar Abdel Hamid El-Husseins angreb på kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade den 14. februar 2015.

“Ingen blev dræbt ved bombningen af synagogen i 1985, men en forbipasserende mistede livet ved en bombe andetsteds i København, mens vi som bekendt desværre mistede filminstruktøren Finn Nørgaard og sikkerhedsvagten Dan Uzan ved angrebet i 2015,” skriver Alex Ahrendtsen.

Brug for skrappere initiativer

DF-ordføreren kommer med denne opfordring til regeringen:

“Selvom regeringens handlingsplan er en start, er det stadig et svigt af de danske jøder ikke at fokusere dér, hvor problemet åbenlyst er størst. Der er brug for nye og skrappere initiativer for at komme antisemitismen i de muslimske miljøer til livs, før vi oplever et nyt terroranslag mod de danske jøder,” skriver han i Kristeligt Dagblad.