5. september flagdag for vore udsendte

0
1894
Nicolai Estrup, formand for Dansk Folkeparti i Randers og 1. suppleant til byrådet i Randers.

Vore udsendte fortjener al ære og respekt hver dag, skriver Nicolai Estrup i anledning af flagdagen for Danmarks udsendte 

Nicolai Estrup, formand Dansk Folkeparti Randers kommune, skriver:

For mig betyder flagdagen uendelig meget, flagdagen er den dag på året, hvor vi hylder vore udsendte danske helte.

Hylder de mennesker der gør en særlig indsats rundt om i verden, særligt tænker jeg på de, der er udsendt til et af verdens brændpunkter.

De der hver dag sætter livet på spil for at værne om Danmark sikkerhed.

Min far er professionel soldat og har været det altid.

Hvert år har vi tradition for at fejre flagdag sammen, vi følges til arrangement der begyndes ved kommunens mindesten for faldne veteraner, derefter går vi til det gamle fine rådhus i Randers, for til sidst at slutte dagen af i Sct. Mortens kirke hvor der afholdes gudstjeneste.

Men i år er desværre anerledes, jeg er ramt af influenza og min far er på øvelse, forud for en kommende udsendelse.

Derfor vil vi for første gang siden indførelsen af flagdagen, ikke stå blandt de øvrige veteraner og pårørende der senere i dag mindes og hyldes af Randers kommune, det berører mig dybt, da jeg mener det er den mindste respekt vi kan give vore udsendte!

Vore udsendte fortjener al ære og respekt hver dag, mange veteraner der kommer hjem med ar på krop og sjæl, dem og deres pårørende skylder vi som nation at tage hånd om, vi har set alt for mange eksempler på hvordan veteraner skal kæmpe for at få hjælp i systemet, det kan vi ikke være bekendt.

Vi har et enormt ansvar for at sikre hjælp og støtte, til de personer der uselviske er villige til at ofre livet for Danmark!

Jeg ønsker alle veteraner en god flagdag, pas på hinanden