200 huse ramt af tørkeskader

0
4042
Gavlen har løsnet sig fra dette hus, fordi jorden under huset er tørret.

200 husejere har fået sætningsskader på deres huse på grund af sommerens tørke. Men husejerne er indtil videre gået forgæves til deres forsikringsselskab

Cirka 200 husejere har kontaktet deres forsikringsselskab, fordi de har fået sætningsskader på huset efter den rekordtørre sommer. Det fremgår af et svar fra erhvervsminister Rasmus Jarlov til Dansk Folkepartis boligordfører Merete Dea Larsen.

Husejerne er indtil videre gået forgæves til deres forsikringsselskab. På nær et enkelt, Vestjylland Forsikring, så afviser alle selskaber at dække skaderne. Enten med den begrundelse, at der ikke er tale om ‘pludseligt opståede’ skader eller fordi de specifikt ikke dækker sætningsskader.

I følge svaret fra ministeren handler de fleste sager om mindre skader, der skønnes at være mindre end 15-20.000 kroner. Men 20-25 af sagerne skønnes at koste i størrelsesorden 60.000-100.000 kroner, mens enkelte vurderes at være så omfattende, at det vil koste flere hundrede tusinde kroner at udbedre dem. I et enkelt tilfælde vurderes skaden at være så omfattende, at huset skal genopføres.

Mødes med ministerium

Brancheorganisationen Forsikring & Pension har endnu ikke det fuldt overblik over skaderne. Når det er tilfældet, vil ministeriet drøfte situationen på et møde med branchen, skriver Rasmus Jarlov i svaret til Merete Dea Larsen.

DF-ordføreren sagde tidligere på måneden til ditOverblik, at hun vil arbejde for, at forsikringsselskaberne ændrer praksis og yder erstatning for tørkeskader:

“”Disse boligejere er havnet i en virkelig ulykkelig situation. De får at vide, at deres skader ikke kan dækkes, fordi der ikke er tale om en pludseligt opstået skade. Men hvordan kan forsikringsselskaberne bruge den begrundelse? Det er helt uforståeligt. Boligejerne kunne jo ikke have forudset den tørre sommer, de kunne ikke have gjort noget for at undgå det. Når man vågner midt om natten, fordi man hører et brag, fordi væggen løsner sig, hvordan kan der så ikke være tale om en pludseligt opstået situation,” sagde Merete Dea Larsen.

Læs også