Vidne bekræfter Pia Kjærsgaards mistanke: Indvandrerdrenge smed flasker mod studentervogn

0
3016
Pia Kjærsgaard er vred over, at Nordsjællands Politis vagtchef i første omgang pure afviste, at det var unge med anden etnisk baggrund, der kastede med flasker mod en studentervogn i Ålsgårde. ”Man prøver at skåne de her indvandrerdrenge for at undgå ballade. Men så er man ikke sin opgave voksen,” mener Pia Kjærsgaard. Foto: Carsten Lundager

En gruppe med seks-syv indvandrerdrenge og en dansk dreng smed fredag aften flasker mod en studentervogn i Ålsgårde. Det siger et vidne. Politiet afviste ellers i første omgang, at det var drenge med anden etnisk baggrund, som stod bag balladen. Pia Kjærsgaard er stærkt utilfreds med politiets håndtering af sagen

»Det har ikke noget på sig, at det skulle være unge med anden etnisk baggrund. Slet ikke. De unge, der har fået bøder, har alle danske efternavne”.

Sådan sagde vagtchefen hos Nordsjællands Politi søndag til BT. Det skete efter, at bl.a. Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard havde stillet spørgsmål på Twitter om en sag fredag aften i Ålsgårde, hvor en studentervogn blev angrebet af flaskekastende unge.

Pia Kjærsgaard linkede til en BT-artikel om sagen og skrev, med tanke på tidligere sager, hvor indvandrerunge har angrebet studentervogne, sådan her på Twitter:

”Hvor er vi henne her? Dette er dyb alvor. Kan vi få at vide, om det er unge med anden etnisk baggrund, der er voldsmændene? Eller hvad?”.

Men vagtchefen hos Nordsjællands Politi afviste altså Pia Kjærsgaards mistanke. Og på de sociale medier væltede kritikken derefter ud over DF-ordføreren. Hun blev opfordret til at komme med et dementi og den radikale leder Morten Østergaard skrev: ”Hvor er det dog lavt” – og opfordrede Pia Kjærsgaard til at tage på ferie.

Den radikale leder Morten Østergaard på Twitter. Hans kommentar om den tre år gamle artikel refererer til, at BT linkede til en artikel en tidligere sag, hvor studenter blev angrebet.

Smed øl- og en sprutflaske på studenter

Men nu siger et vidne til BT, at det var indvandrerdrenge, der smed flaskerne. Hun fortæller, at hun var ude og lufte sin hund, da hun så studentervognen komme under angreb:

”Jeg så en gruppe på seks til syv personer. Den ene var dansker, mens de andre havde anden etnisk herkomst end dansk. Da der kom en lastbil med studenter, stod de oppe på Nordre Strandvej og ventede på dem, og så tyrede de ølflasker og en sprutflaske direkte ind på studenterne,« fortæller kvinden, der bor i nærheden.

»Jeg råbte: ‘Er I fuldstændig bindegale.’ Så virkede det, som om de blev lidt flove, og de fleste af dem forsvandt,« siger hun.

Artikel på BT.dk søndag.

Oplysningerne bekræftes af Magnus Snoer, der er kommunikationsmedarbejder hos Nordsjællands Politi. Han siger tirsdag til Helsingør Dagblad, at politiet modtog en anmeldelse om, at der blev kastet genstande mod en studentervogn i Ålgårde fredag kl. 21.34. Ifølge anmelderen blev genstandene kastet af ”en gruppe bestående af syv-otte 14-16-årige drenge med anden etnisk herkomst end dansk”.

Personen, der foretog anmeldelsen, er det vidne, som BT har talt med. Hun er dog ikke blevet afhørt af politiet, og ifølge BT var det ikke flaskekasterne, der fik bøder af politiet. Det var nogle andre unge, der råbte efter ordensmagten. Det er dem, som vagthavende kalder ”unge med danske efternavne”.

Artikel på BT.dk mandag.

Pia Kjærsgaard: Politiet forsømmer sin opgave

Udtalelsen fra vagtchefen fik i første omgang Pia Kjærsgaard til at udtale til BT, at hun beklagede, hvis hun uberettiget havde kastet mistanke på nogen. Men de nye oplysninger gør hende vred. Hun mener, at politiet i den konkrete sag har forsømt sin opgave.

”Jeg synes, det er utroligt ringe, det her. Det virker som om man vælger at skåne nogle indvandrerdrenge, fordi man vil undgå ballade. Men man undgår altså ikke ballade på længere sigt, hvis man ikke gør noget,” siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

”Politiet skal selvfølgelig tage fat i de voldsbøller, der står bag det her, i stedet for at være så konfliktsky. Hvis ikke man gør noget, så eskalerer det. Så kan de her drenge jo gå og te sig som de vil”.

Stiller spørgsmål til justitsminister

Dansk Folkeparti vil nu stille spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S) om sagen:

”Vi vil ikke finde os i det her. Det er utilstedeligt, at unge bliver angrebet på den måde. Derfor stiller vi nu spørgsmål til justitsministeren, for det her eskalerer, hvis ikke der gøres noget, og dem, der skal gøre det, er politiet. Hvis vi ikke kan have tillid til, at de gør deres arbejde ordentligt, hvor er vi så henne,” siger Pia Kjærsgaard.